10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι


Η ιστορία της Ελιάς είναι συνδεδεμένη με την ζωή των ανθρώπων του Κρανιδίου και της Ερμιονίδας, την καθημερινότητα και τις συνήθειες τους.
Η κατανάλωση του καρπού της Ελιάς αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας, είναι ένα δέντρο που αγαπά τον ήλιο και την θάλασσα του τόπου μας, μεγαλώνει και σε άγονα εδάφη και έχει μεγάλη αντοχή στην ανομβρία.
Η συγκομιδή της Ελιάς ξεκινά στα τέλη του Σεπτέμβρη και τελειώνει τον Φεβρουάριο ανάλογα με την ποικιλία, ώστε να έχουμε στο τραπέζι μας το ευλογημένο λάδι που έχει θρέψει γενιές και γενιές στον τόπο μας, τόσο σε περιόδους ευμάρειας όσο και σε περιόδους στέρησης.

Εμείς εδώ στην Ερμιονίδα γιορτάζουμε το Ιερό αυτό Δέντρο, την Ελιά.
Εμείς εδώ στην Ερμιονίδα γιορτάζουμε το Ελαιόλαδο.
Το τριήμερο 11,12 & 13 Νοεμβρίου στο Κρανίδι Πρωταγωνιστεί η Ελιά, το Ελαιόλαδο, η γεύση και η γαστρονομία. Εκθέσεις, εκδηλώσεις γαστρονομίας, μουσική και χορός περιστρέφονται γύρω από τον μεγάλο θησαυρό του τόπου μας και της παράδοσής μας.
Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Κοινότητα Κρανιδίου, οι αρμόδιοι φορείς, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του Κρανιδίου προετοιμάζουν μια Γιορτή που απαντά στο ερώτημα: Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε και να προβάλουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα του;
Σας καλούμε να ζήσουμε παρέα μια γαστρονομική εμπειρία, να απολαύσουμε την Έκθεση τοπικών προϊόντων με πρωταγωνιστές την Ελιά & το Ελαιόλαδο, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική και χορό.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ