Η μεγάλη επιστροφή του Airbnb – Ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για ακίνητα σε Σπέτσες & Ύδρα

Παράγοντες του real estate θεωρούν πως η διαφαινόμενη προοπτική του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων

αποτελεί ευκαιρία για τη χώρα μας να προβάλει την εξοχική κατοικία ως επενδυτικό ακίνητο, ως ακίνητο απόδοσης για τους εν δυνάμει αλλοδαπούς επενδυτές.

Όπως λένε, «αποτελεί ευκαιρία για τη χώρα μας η δεδομένη χρονική στιγμή ώστε να αναδείξει ένα νέο επενδυτικό μοντέλο (τουρισμός & real estate) που σε συνάρτηση με τα φορο-κίνητρα που έχει νομοθετήσει για τις επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία θα έχει άμεση ανταπόκριση από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα».

Σημαντικές δυνατότητες εκτιμάται πως έχουν και τα πολυτελή ακίνητα, μια κατηγορία που βρίσκεται ακόμη στα «σπάργανα» εν αντιθέσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Νοτίου Ευρώπης όπως η Ιταλία και η Ισπανία που καρπώνονται ήδη αξιόλογα οφέλη. Εκτιμάται πως με την αναβάθμιση των υποδομών αλλά και της διεθνούς εικόνας, η Ελλάδα θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε υπολογίσιμο ανταγωνιστή.

Οι πολυτελείς κατοικίες

Ήδη, ιδιαίτερα εύποροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον να διερευνήσουν τις δυνατότητες απόκτησης ακινήτου, σε περιοχές όπως οι Σπέτσες, η Ύδρα, η Μύκονος, η Κέρκυρα αλλά και τα νότια προάστια της Αττικής (Βούλα και Βουλιαγμένη), εκμεταλλευόμενοι και τις χαμηλές αποτιμήσεις.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ