Η κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ τίμησε 12 ζευγάρια με πάνω από 50 χρόνια γάμου – Και μια νύφη Κρανιδιώτισσα

Για μία ακόμη χρονιά η κοινότητα των Αγ Νικολάου/Αγ Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ τίμησε τα ζευγάρια που συμπλήρωσαν πάνω από 50 χρόνια γάμου με μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.
Τιμήθηκαν 12 ζευγάρια, μέλη της κοινότητας: Χρήστος και Ανδρούλα Παπαϊακώβου, 65 χρόνια γάμου, Πίτερ και Ελένη Ρασσιά, 63 χρόνια, Χαρίλαος και Κατερίνα Σερεμέτη, 63 χρόνια, Κωνσταντίνος και Ελένη Τζίβα, 61 χρόνια, Γεώργιος και Μαργαρίτα Σεχερλή, 55 χρόνια, Κωνσταντίνος και Μαρία Καπετανάκη, 55 χρόνια, Εμμανουήλ και Στέλλα Βλαστάκη, 54 χρόνια, Ιωάννης και Χριστίνα Χαρίτη, 54 χρόνια, Αναστάσιος και Χλόη Ανάστου, 53 χρόνια, Γιάννης και Ιωάννα Νίκολς, 52 χρόνια, Κωνσταντίνος και Σουσσάνα Αρβανίτη 50 χρόνια, π. Νικόλαος και πρεσβυτέρα Παναγιώτα Πετροπουλάκου, 50 χρόνια.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, ευλόγησε και συνεχάρη τα ζευγάρια και τους πρόσφερε αναμνηστικό δώρο εκ μέρους της ενορίας.
Όπως ανέφερε χαριτολογώντας, «όλα τα ζευγάρια μαζί συμπληρώνουν 675 χρόνια γάμου.
Με μεγάλη χαρά τιμούμε σήμερα άξιους συνανθρώπους μας που επί δεκαετίες υπηρετούν πιστά τον θεσμό του γάμου και τις αξίες της οικογένειας.
Μας προσφέρουν ένα πολύτιμο μάθημα ζωής και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει υγεία και πολλά ακόμη χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου».
Ανάμεσα στα ζευγάρια και μια νύφη Κρανιδιώτισσα:
Ο Γιάννης Χαρίτης, με καταγωγή από την Σπάρτη και την Καλαμάτα, γνώρισε την σύζυγό του, Χριστίνα, με καταγωγή από το Κρανίδι, το 1964 σε συνέδριο της GOYA στη Νέα Ορλεάνη και παντρεύτηκαν το 1967 στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν.
«Ολα τα χρόνια που είμαστε μαζί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και με υπομονή ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα», τόνισαν.
πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ