Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας στις Σπέτσες

Σε κλίμα βαθυτάτης συγκίνησης τελέσθηκε η εξόδιος εις μοναχούς ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας μοναχής κατά κόσμο Μαργαρίτας Λιακάκου, στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών, το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου.
Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Παρακλήτου Αρχιμ. π. Μωυσέως ,του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ π. Νεκταρίου του Γ.Α.Ε πρωτ. π. Ακινδύνου και των Πατέρων της Νήσου.
Στον εξοδιαστικό λόγο του ο Μητροπολίτης Ύδρας ένδακρυς αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα της αοιδίμου Καθηγουμένης που με όλες τις δυνάμεις της και την πολυμελή αδελφότητα από το 1985 και εντεύθεν, ανακαίνησε την Ιερά Μονή και την κατέστησε πνευματικό φάρο σε όλη την επικράτεια με το φημισμένο αγιογραφείο και με την εν γένει φιλοκαλία και την πνευματικότητα τους.
“Υπήρξε Καθηγουμένη με ηγετικά χαρίσματα, δυναμική, στιβαρή με ήθος μοναχικό και φρόνημα Εκκλησιαστικό. Τιμούσε τον Επίσκοπο με την αρχοντική υπακοή της και είχε πνεύμα θυσιαστικό. Θα μας λείψει”,  τόνισε ο Σεβασμιώτατος “και η αδελφότητα ας βαδίζει πλέον στα αγιασμένα ίχνη της”.
Στην συνέχεια μίλησε εμπνευσμένα και περιεκτικά και ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Παρακλήτου Ωρωπού ως πνευματικός της Ιεράς Μονής.
Ακολούθησε η ταφή εντός της Ιεράς Μονής σε χώρο που είχε υποδείξει η αοίδιμος.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης, ο Αντιδήμαρχος ,εκπρόσωποι αρχών και πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών.

    

πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ