Η Αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας καταγγέλλει τον Δήμαρχο για ατόπημα!

Αγαπητοί συνδημότες,
Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την χρηστή διοίκηση και την προστασία των συμφερόντων του Δήμου μας.
Μετά την Καταγγελία – Αναφορά μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στις 28-2-2022,  σχετικά με τον τραγικό και λανθασμένο χειρισμό από τον Δήμαρχο του θέματος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αλλαγή των φωτιστικών,  τώρα ορίζει δικηγόρο με αμοιβή 600,00€, που θα πληρώσουμε όλοι  οι δημότες, για δική του «νομική υποστήριξη», σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε από δικό του λάθος!!
Υπενθυμίζουμε ότι στο ΔΣ της 18-02-2022, είχε επικρατήσει η λογική και υπερίσχυσε η θέση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι το τεράστιο δάνειο, ύψους 2.350.000,00€, δεν είναι μονόδρομος για τον Δήμο μας, ενώ κατατέθηκαν και άλλες  αξιόλογες προτάσεις. Στο συγκεκριμένο ΔΣ 11 δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίσαμε κατά, αλλά για να εγκριθεί η συνομολόγηση δανείου απαιτούνται 18 ψήφοι ή τα 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου
Τότε ο Δήμαρχος αγνοώντας τις κείμενες διατάξεις και τις αυξημένες αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής θεώρησε ότι η απόφαση ήταν θετική, καταστρατηγώντας τη βούληση του ανώτερου θεσμικά οργάνου και τα όσα έγιναν επί 3,5 ώρες με τις τοποθετήσεις όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Άμεσα εμείς ως Επικεφαλής των παρατάξεων, κάναμε καταγγελία – αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, η οποία μέσω των υπηρεσιών της κάλεσε τον Δήμαρχο σε εξηγήσεις. Αυτές λοιπόν τις εξηγήσεις ο κ. Γεωργόπουλος θεώρησε ότι πρέπει να τις κάνει μέσω δικηγόρου!!
Σε μία συνεδρίαση – παρωδία και μάλιστα δια περιφοράς (πρωτάκουστο σύμφωνα και με τις εξελίξεις στα υγειονομικά) η Οικονομική Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη 10-3-2022 έφερε τον ορισμό δικηγόρου ως έκτακτο θέμα,  στέλνοντας την εισήγηση  μόλις 1 ώρα πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (η Συνεδρίαση ήταν για τις 11.00 π.μ. και η εισήγηση στάλθηκε στις 10.05 π.μ.) με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν όπως αρμόζει οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου για να καταθέσει τις απόψεις του για τα καταγγελλόμενα είχε σταλεί στον Δήμαρχο από την 1/3/2022 για να απαντήσει μέχρι την 11/3/2022. Υπήρχε αρκετό χρονικό διάστημα να έλθει το θέμα σε Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής, αφού μάλιστα την 8/3/2022 υπήρχε κανονική Συνεδρίαση και όχι διά περιφοράς.
Ο χειρισμός της υπόθεσης αποτελεί μαύρη σελίδα στην διοίκηση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων στην Ερμιονίδα.
Ουσιαστικά την εμμονή και τα απανωτά λάθη και παραλείψεις του Δημάρχου, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια, θα τα πληρώσουμε όλοι οι δημότες.  
Καλούμε τον κ. Γεωργόπουλο, αν έχει ακόμα λίγη αξιοπρέπεια να πληρώσει από την τσέπη του τα 600,00€ και να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης
Άννα Στρίγκου – Φωστίνη       Λάμπρου Αναστάσιος        Τόκας Αναστάσιος
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ