Η αναφορά για την παράνομη υδροληψία στους Φούρνους & το αίτημα για απόκτηση Δημοτικής υδροφόρας

Με αφορμή την αναφορά της προέδρου της Κοινότητας των Φούρνων κ. Ευαγγελίας Κούτση για παράνομη υδροληψία σε δημοτική γεώτρηση των Φούρνων

και αναμένοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ  για τις προβλεπόμενες ενέργειες, που απαιτείται να εφαρμοστούν σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και μετά τις απαραίτητες καταθέσεις όλων των προβλεπόμενων εξηγήσεων και δικαιολογητικών, μας ήρθαν ορισμένες σκέψεις και ιδέες που είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσουμε σε όλους εσάς στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου.

  • Ήταν μία μεγάλη επιτυχία της διοίκησης του Δήμου Κρανιδίου την περίοδο 1999-2002 να αποκτήσει ένα όχημα, μία υδροφόρα νερού κατόπιν αιτήματος του τότε Δημάρχου κ. Δ. Καμιζή στον Όμιλο Β. Βαρδινογιάννη. Το σημαντικό υδροφόρο όχημα χρησιμοποιήθηκε για πάρα πολλά χρόνια στη μεταφορά νερού από τις δημοτικές γεωτρήσεις για τις ανάγκες νερού των Κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς επίσης έχει αξιοποιηθεί στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στα πλαίσια επικίνδυνων φυσικών καταστροφών. Η σημαντική δωρεά του Ομίλου Β & Μ Βαρδινογιάννη ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για καθημερινές ανάγκες του Δήμου μας.
  • Δεν έπρεπε αυτό το υδροφόρο όχημα να παροπλιστεί, να μην συντηρηθεί και να μην έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Η ΔΕΥΑΕΡ για το 2021, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της, έχει προβλέψει να δαπανήσει 40.000 ευρώ στα πλαίσια ανάθεσης σε εργολάβο για μεταφορά νερού. Μία πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια που δείχνει στο μέγιστο βαθμό τη μεθοδολογία των αλόγιστων δαπανών, αφού εύκολα ξοδεύεται το δημοτικό χρήμα και χωρίς να υπάρχει και έλεγχος για την σωστή λειτουργία των δημοτικών γεωτρήσεων όπως εύκολα διαπιστώνεται, στα πλαίσια της μεταφοράς νερού από δημοτικές γεωτρήσεις προς στις Κοινότητες του Δήμου μας. Η τελευταία αναφορά από την Κοινότητα των Φούρνων αναδεικνύει το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος.
  • Εμείς λοιπόν θα επιμείνουμε ότι πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας είναι να αποκτήσει μία δημοτική υδροφόρα για να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε όλες τις ανάγκες του Δήμου μας. Τα «πάρτυ» των απευθείας αναθέσεων πρέπει επιτέλους να τελειώσουν και ο έλεγχος των δημοτικών γεωτρήσεων είναι επιβεβλημένος με όλα τα μέσα και μεθόδους, υδρόμετρα, υπεύθυνους αιρετούς και υπαλλήλους ,και φυσικά για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των Κοινοτήτων του Δήμου μας σε νερό.
  • Το πολύτιμο αγαθό του νερού δεν πρέπει να το στερείται κανένας και ούτε να το εκμεταλλεύονται κάποιοι κερδοσκοπικά.

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ