Ερμιόνη | Τα αποτελέσματα της δράσης «Ας σταθούμε λίγο, ας νοιαστούμε για τον τόπο μας»


Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ» και η «Ομάδα πολιτών για την ΕΡΜΙΟΝΗ μας» ολοκλήρωσαν την προσπάθεια – δράση: «Ας σταθούμε λίγο, ας νοιαστούμε για τον τόπο μας», η οποία ξεκίνησε παράλληλα με την Έκθεση Φωτογραφίας στα σοκάκια της Ερμιόνης, διατηρήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή και ολοκληρώθηκε στη Γιορτή του Ροδιού.
Αναδείχτηκαν θέματα της καθημερινότητας του τόπου μας και δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης και συμμετοχής στους συμπολίτες μας.
Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.
Αποτελέσματα:
Την ενότητα με τα 7 προτεινόμενα θέματα ψήφισαν 517 άτομα και τα επέλεξαν ως εξής:
Πρώτο θέμα :« Λύση στην έλλειψη νερού». 69,9%
Δεύτερο θέμα: «Ρύθμιση του κυκλοφοριακού». 56,9%
Τρίτο θέμα : «Ανάπλαση και ορισμός δημοσίων χώρων πεζοδρόμηση, πράσινο». 45,2%:
Τέταρτο θέμα : «Συντήρηση του παραδοσιακού πλακόστρωτου και η επέκταση του» 44,03%:
Πέμπτο θέμα : «Ανάδειξη αρχαιοτήτων». 40,9%
Έκτο θέμα :«Ανάδειξη του οικισμού ως παραδοσιακού ως ορίζει το ΠΔ 19-10-1978 ΦΕΚ594/Δ/1978». 35,40%
Έβδομο θέμα: «Ανάπλαση πλατείας Ηρώων». 22,5%
Τα ποσοστά δεν αθροίζονται στο 100 διότι υπήρχε η δυνατότητα της πολλαπλής επιλογής. Ο καθένας μπορούσε να επιλέξει από 1 έως και 7 θέματα.
Στο 8ο θέμα ζητήθηκε να διατυπώσουν δικές τους προτάσεις οι ψηφίσαντες.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
«Φροντίδα και, γιατί όχι, τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αγίας Ερμιόνης, που είναι τόσο όμορφη η θέα και η ησυχία της και όσοι τουρίστες, και είναι αρκετοί, ανεβαίνουν, μένουν έκπληκτοι από το τοπίο. Προτάσεις: 1) Να διορθωθεί ο δρόμος που ανεβαίνει από τη Μαγούλα προς την Αγία Ερμιόνη, ο οποίος έχει συχνή κυκλοφορία, ωστόσο είναι πολύ κακό το οδόστρωμα, καταστρέφονται τα αυτοκίνητα, και να ανοιχτεί λίγο, διότι η διασταύρωση δύο αυτοκινήτων είναι επικίνδυνη. 2) Αξιοποίηση κοινοτικού οικοπέδου δίπλα στην παιδική χαρά για αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητες πχ ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ κλπ. 3) Φροντίδα για το δάπεδο της παιδικής χαράς ( είναι απαράδεκτο) και συχνός έλεγχος των οργάνων για την ασφάλεια των παιδιών, διότι την επισκέπτονται και ενήλικες που χρησιμοποιούν τα όργανα με ότι αυτό συνεπάγεται.»
«Να απαιτηθεί να γίνεται έλεγχος και επιβολή προστίμων στα τουριστικά σκάφη που μολύνουν με τα απόβλητα τους τη θάλασσα μας.»
«Μείωση των δημοτικών τελών για τις εξοχικές κατοικίες.»
«Ποιότητα νερού…»
«Πολύ επικίνδυνη η προσέλευση των παιδιών στα σχολεία, κυρίως στο Γυμνάσιο Λύκειο αφού είναι υποχρεωμένα να κινούνται πάνω στο επαρχιακό οδικό δίκτυο !!
Μπροστά στα μάτια μου, αρκετό καιρό πριν, αυτοκίνητο είχε παρασύρει μαθήτρια που προσπαθούσε να διασχίσει το οδόστρωμα!!
Εξ αιτίας αυτού του συμβάντος κατέθεσα σχετικό αίτημα στην Κοινότητα Ερμιόνης, αλλά….»
«Να σταματά η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο το βράδυ, όπως στα νησιά.»
«Όλες τις προτεραιότητες προσυπογράφω. Επιτρέψτε μου όμως να τις ομαδοποιήσω, γιατί πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε : Α) Να υπάρξει λύση του προβλήματος ΥΔΡΕΥΣΗΣ. Β) Να αναζητηθούν πρώτα μελέτες από εμπλεκόμενους φορείς και να γίνουν οι πρόδρομες επεμβάσεις από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ώστε να υπάρξει η ΣΩΣΤΗ επίλυση, σε βάθος χρόνου, των : Ρύθμιση κυκλοφοριακού, Ανάπλαση πλατείας Ηρώων, Καθορισμός δημόσιων χώρων στάθμευσης ( ΙΧ-ΤΑΞΙ-Λεωφορείων ) και σημείων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ πεζοδρόμησης. Γ) Να ακολουθήσει : Συντήρηση και Επέκταση παραδοσιακών πλακόστρωτων, Ονοματοδοσία με σήμανση κεντρικών δρόμων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, Ανάπτυξη ήπιων χώρων πρασίνου και δενδροφύτευσης, Ανάδειξη αρχαιοτήτων, Φροντίδα πρόσοψης εγκαταλελειμμένων οικιών, Καθορισμός – Διαχωρισμός για Ανακύκλωση – Ευπρεπισμός σημείων συγκέντρωσης και αποκομιδής απορριμμάτων. Δ) Να υπάρξει , εκτός από αγάπη, και πραγματική φροντίδα για το ΄΄ Μπίστι ΄΄. Αναδεικνύουμε έτσι ΕΜΕΙΣ την Ερμιόνη μας ως ΄΄ Παραδοσιακό Οικισμό ΄΄ , γιατί έχουμε και π ο λ ι τ ι σ μ ό . Νοιάζομαι και εγώ , Δ.Ι.Π.»
«Έλεγχος της λειτουργίας του Βιολογικού.
Τα νερά που πέφτουν στη θάλασσα είναι ελεγμένα;»
«Να γίνει ένα υπαίθριο θέατρο.»
«Διαμόρφωση εισόδου στο Μπίστι.»
«Ανάδειξη νέου κέντρου μεταξύ Ταξιάρχη – Κοιμήσεως Θεοτόκου άνοιγμα νέων μαγαζιών όπως παλιά.».
«Γαλάζιες σημαίες.»
«Όχι μουσική από τα περίπτερα.»
«Ανάδειξη του εσωτερικού της Ερμιόνης: Παναγία – Ταξιάρχης – Λαογραφικό Μουσείο όχι μόνο Μαντράκια , Λιμάνι.»
ρόμηση παραλίας έστω και για το καλοκαίρι.»
«Διαχείριση αδέσποτων στην παραλία της Δάρδιζας.»
«Συλλογή απορριμμάτων και προστασία δημοσίων χώρων από αυτά.»
«Καθαριότητα.»
«Βελτίωση συλλογής απορριμμάτων για να μην ξεχειλίζουν από τους κάδους και καταλήγουν στη θάλασσα.»
«Ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία πεζοδρόμηση Γυμνασίου Λυκείου.»
«Καλύτερη λειτουργία του βιολογικού.»
«Κατασκευή λιμενοβραχίονα με υλικά που δεν διαβρώνονται από το θαλάσσιο περιβάλλον από την πλευρά του Μπιστιού στα πρώτα 150μ.»
«Καλλιέργεια μιας άλλης νοοτροπίας.»
«Έλεγχος στα κότερα για τα λύματά τους που ρίχνονται στη θάλασσα.»
«Εθελοντικός καθαρισμός ακτών.»
«Να φτιάξω ένα εργαστήρι κεραμικής εικαστικών.»
«Θεατρική παράσταση, ξενάγηση περιπατητική, αφηγήσεις ιστορίες ντόπιων.»
«Οι στόχοι που αναφέρονται περιλαμβάνονται στο μεγαλύτερο μέρος τους στα προγράμματα όλων σχεδόν των αυτοδιοικητικών διοικήσεων και παρατάξεων. Το ζητούμενο είναι το πώς έρχονται στην προτεραιότητα, το πώς ιεραρχούνται, το πως μπαίνουν στη δημόσια διαβούλευση και το πώς επιθετικά και διεκδικητικά αναζητείται δρόμος για λύση. Το να κατατεθούν κάποιες προτάσεις και τα αποτελέσματα κάποιας ψηφοφορίας σε κάποια αυτοδιοικητικά όργανα δεν οδηγεί πουθενά, γιατί κανένας δεν θα διαφωνήσει, αλλά στο τέλος θα ακολουθηθεί η πεπατημένη δηλαδή η παραπομπή στις καλένδες όπως τόσες φορές έχει γίνει!!!»
Αρκετοί συμπατριώτες που έγραψαν προτάσεις, προτείνοντας μάλιστα εθελοντικές δράσεις, άφησαν κα τα τηλέφωνά τους για να τονίσουν τη διάθεση συμμετοχής τους στις προτεινόμενες δράσεις.
Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους.
Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν :
Στον Δήμο Ερμιονίδας.
Στην Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης
Σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στα ΜΜΕ Αργολίδας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ