ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ποιος είναι ο βαθύπλουτος Σεΐχης που αγόρασε το Ermioni Club και τι σκοπό έχει… [Εικόνες]

Ποιος είναι ο 49χρονος σεΐχης που διαχειρίζεται fund 75 δισ., ενώ παράλληλα είναι επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στα Εμιράτα

και τώρα επενδύει στην Ελλάδα, αγοράζοντας πενταώροφο κτίριο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ένα παλιό ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα, με στόχο να το μετατρέψει σε εξάστερο.

Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους ταιριάζει γάντι ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα» και ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βαθύπλουτος, αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και μεγάλος επενδυτής στον χώρο του real estate, παραμένει στα 49 του χρόνια ένας εν πολλοίς άγνωστος σεΐχης.

Προ ημερών έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας ως ο Αραβας που «χτύπησε» ένα ακίνητο-φιλέτο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό και ένα παλιό ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα. Από τον καινούριο χρόνο το πρώτο θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές κατάλυμα και το δεύτερο σε ξενοδοχείο έξι αστέρων.

Η δραστηριοποίηση του σεΐχη στην Ελλάδα ήταν μάλλον αναμενόμενη για όσους ξέρουν καλά πώς κινείται μέσω του δικού του Royal Group UAE, έναν θηριώδη όμιλο με δεκάδες εταιρείες -λέγεται ότι ξεπερνάνε τις 60-, ο οποίος έχει κύκλο εργασιών 75 δισ. δολα­ρίων.

Ο ίδιος έχει προσωπική περιουσία άνω των 10 δισ. δολαρίων, όπως την έχουν υπολογίσει ανεπίσημα, αφού η μυστικότητα που διακρίνει κάθε λεπτομέρεια της ζωής του είναι πανταχού παρούσα.

Ο 49χρονος Αραβας, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών στα Εμιράτα, τίτλος που του προσδίδει μεγάλη εξουσία αλλά και μια μυστικότητα σε ό,τι αφορά τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον ιδιωτικό του βίο

Ο υπερπράκτορας των δισ. και η Ελλάδα

Στις 4 Δεκεμβρίου του 1971 ο σεΐχης Ζαγέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναϊάν πληροφορήθηκε τον ερχομό του έκτου γιου του, καρπό του γάμου του με την τρίτη σύζυγό του Φατίμα. Ο άνθρωπος που ίδρυσε ουσιαστικά τα ΗΑΕ και ήταν μια εξέχουσα μορφή του αραβικού κόσμου μάλλον δεν φανταζόταν ότι ένας από τους γιους του θα γινόταν ταυτόχρονα ο υπερπράκτορας της Μέσης Ανατολής και ένας πολύ μεγάλος επενδυτής.

Ο 49χρονος σήμερα Ταχνούν κατάφερε ώστε τα Εμιράτα να είναι το μοναδικό ίσως κράτος στον κόσμο που δεν παρακολουθείται από τη CIA, να πείθει τον πολύ Γιόσι Κοέν -τον αρχηγό της Μοσάντ- να τον επισκεφθεί και να διατηρεί ταυτόχρονα ισορροπίες με την Τεχεράνη, τον μεγαλύτερο εχθρό της Αμερικής και του Ισραήλ. Είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών στα Εμιράτα, τίτλος που του προσδίδει μεγάλη εξουσία, αλλά και μια μυστικότητα σε ό,τι τον αφορά, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ιδιωτικό του βίο. Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει φωτογραφία της γυναίκας του Χάλα, ούτε πόσα παιδιά απέκτησε μαζί της, αφού δεν αναφέρεται ούτε στο επίσημο βιογραφικό εκείνης, το οποίο είναι πλούσιο σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της στις τέχνες και κυρίως στην ποίηση.

Το ακίνητο-φιλέτο στη συμβολή της Αρεοπαγίτου με τη Μακρυγιάννη βγήκε σε πλειστηριασμό από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και «χτυπήθηκε» από ανθρώπους του σεΐχη με άγνωστο τίμημα

Οσο για το δικό του, είναι επίσης λιτό, ακόμη και σε ό,τι αφορά το Royal Group, έναν τεράστιο όμιλο με δεκάδες εταιρείες, ελάχιστες εκ των οποίων κατονομάζονται, ο οποίος είδε ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα και προχώρησε άμεσα στις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με ένα ακίνητο-φιλέτο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή του Χρηματιστηρίου Γιάνη Τζιβέλη. Βρίσκεται στη συμβολή της Αρεοπαγίτου με τη Μακρυγιάννη, βγήκε σε πλειστηριασμό από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και «χτυπήθηκε» από ανθρώπους του Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν με άγνωστο τίμημα.

Το πενταώροφο οίκημα, σύμφωνα με τα λιγοστά που έχουν διαρρεύσει, αναμένεται να μεταμορφωθεί μέσα και έξω ώστε να δημιουργηθούν luxury κατοικίες για ανθρώπους με υψηλά εισοδήματα, αλλά και να στεγάσει δύο εστιατόρια με ηχηρά ονόματα από brands του εξωτερικού, όπως είναι το «Cipriani».

H δεύτερη αφορά το «Ermioni Club», ένα παλιό ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 220 στρεμμάτων και αγοράστηκε πέρυσι, αφού το location είναι ιδανικό και η περιοχή ονειρική. Εκεί θα δημιουργηθούν ένα luxury ξενοδοχείο έξι αστέρων, ιδιωτικές βίλες και φημισμένα εστιατόρια, απαλείφοντας κάθε μνήμη από το παλιό ξενοδοχείο που έχει δομές στα πρότυπα της δεκαετίας του ’80.

Τέλος, η τρίτη εν Ελλάδι επένδυση του σεΐχη αφορά την ενέργεια, ωστόσο το deal που έχει να κάνει με την περιοχή Μελίτη στη Φλώρινα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ώστε να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μόνη ίσως ιδιωτική πτυχή της ζωής του Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν που είναι γνωστή είναι το μεγάλο του πάθος για το ζίου ζίτσου που κρατάει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90

Η μαύρη ζώνη συναντά την Τέχνη

Η μόνη ίσως γνωστή πτυχή της ιδιωτικής ζωής του Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν είναι το μεγάλο του πάθος για το ζίου ζίτσου, που κρατάει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τότε που σπουδαστής ακόμη στις ΗΠΑ είδε για πρώτη φορά στη ζωή του αγώνες και κόλλησε με το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου και τον Γκρέισι Μπάρα, τον οποίο είχε δει να κερδίζει αντιπάλους πολύ πιο δυνατούς σωματικά. Αποφάσισε να μυηθεί στα μυστικά του και ένα μεσημέρι του 1995 πέρασε την είσοδο της σχολής του διάσημου Βραζιλιάνου στο Σαν Ντιέγκο συστηνόμενος ως Μπεν.

Ηταν μόνος του, χωρίς σωματοφύλακες και άρχισε να παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα του Νέλσον Μοντέιρο, ο οποίος διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι ο 24χρονος Μπεν ανυπομονούσε να γίνει ο καλύτερος. Ο Ταχνούν πήγαινε πρώτος και έφευγε τελευταίος, προσφερόταν πάντα για να δείξει ασκήσεις και οι φήμες λένε ότι συχνά προσφερόταν και για να καθαρίσει το στρώμα όπου μάχονταν οι αθλητές, μια ιεροτελεστία του βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου, που αφορά τους πρωτάρηδες και τους κατόχους της λευκής ζώνης. Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες μέχρι να έρθει η μέρα που ο νεαρός σεΐχης αποκάλυψε στον Μοντέιρο την πραγματική του ταυτότητα, καλώντας τον μάλιστα να τον επισκεφτεί στο Αμπου Ντάμπι. Παθιασμένος με το άθλημα, έφτασε να είναι κάτοχος της μαύρης ζώνης, ενώ φρόντισε να το διαδώσει και στα Εμιράτα, καλώντας πολύ συχνά κορυφαία ονόματα του αθλήματος για να διδάξουν. Διοργάνωσε μάλιστα και αγώνες με αθλητές από όλο τον κόσμο.

Το καθημερινό του πρόγραμμα γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του και όποτε χρειάζεται να ταξιδέψει επιβιβάζεται τελευταία στιγμή σε ένα από τα δύο Boeing που του ανήκουν και τον περιμένουν έτοιμα, όπως συνέβη σε ένα ταξίδι που έκανε στην Τεχεράνη. Ηταν μια κίνηση που δεν είδαν με καλό μάτι οι Αμερικανοί, παρότι επίσημα τα Εμιράτα αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την είδηση στα ΜΜΕ που πληροφορήθηκαν από πηγές το ταξίδι του σεΐχη στον Νο 1 εχθρό τους.

Το «Ermioni Club» αγοράστηκε προκειμένου στο 220 στρεμμάτων οικόπεδό του να ανεγερθεί ένα luxury ξενοδοχείο έξι αστέρων με ιδιωτικές βίλες

Πληροφορίες που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας εικάζουν ότι ο υπερπράκτορας-επενδυτής διαθέτει κατοικίες στο Λονδίνο, στο Μονακό, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και το Μαϊάμι κ.α., ενώ είναι και ιδιοκτήτης ενός νησιού. Διαθέτει επίσης την εντυπωσιακή θαλαμηγό «Mayrah» μήκους 125 μέτρων. Πρόκειται για ένα custom made mega yacht με εκπληκτική διακόσμηση, που μπορεί να φιλοξενήσει 36 καλεσμένους και συχνά τα καλοκαίρια θεάται στο Σεν Τροπέ, στη Σαρδηνία και το Κάπρι. Φυσικά διαθέτει ελικοδρόμιο, σινεμά, τζακούζι και μια τεράστια πλατφόρμα για να βουτάνε σε καταγάλανα νερά οι τυχεροί προσκεκλημένοι σε αυτό.

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν είδε αρκετές φορές το όνομά του να συζητιέται όχι τόσο για τα επιχειρηματικά του projects, αλλά και για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την άλλη του ιδιότητα. Μία από αυτές ήταν για μια πολύ δημοφιλή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, το ToTok, που έφτασε να έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες στην περιοχή του Κόλπου. Η εφαρμογή που ανέβαζε το επίπεδο του chat και των βιντεοκλήσεων είχε αναπτυχθεί από μια εταιρεία που ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του σεΐχη και, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times», ήταν ένα πρώτης τάξης κατασκοπευτικό εργαλείο για τις Μυστικές Υπηρεσίες των Εμιράτων. Μέσω της εφαρμογής, όπως γράφτηκε στο ρεπορτάζ των «NYT», όλες οι συνομιλίες παρακολουθούνταν συστηματικά και αναλύονταν παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, τόσο η Apple όσο και η Google έβγαλαν την εφαρμογή από τις πλατφόρμες τους παρά τις διαμαρτυρίες της εταιρείας του ToTok, η οποία έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και κατηγορίες που δεν περιείχαν ίχνος αλήθειας. Ο σεΐχης επέλεξε τη συνήθη σιωπή που τηρεί σε όλη την επαγγελματική διαδρομή του, ειδικά από τη στιγμή που το θέμα αφορούσε την εσωτερική ασφάλεια του κράτους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη ως επιχειρηματίας και μάλλον θα αργήσει να το πράξει, εξακολουθώντας να κινείται στη σκιά και όχι στο φως, ως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας σε μια περιοχή όπου πάντοτε οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.

Ο σεΐχης αλ Ναϊάν διαθέτει επίσης την εντυπωσιακή θαλαμηγό «Mayrah» μήκους 125 μέτρων, ένα custom made mega yacht με εκπληκτική διακόσμηση, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 36 καλεσμένους και συχνά τα καλοκαίρια θεάται στο Σεν Τροπέ, στη Σαρδηνία και το Κάπρι

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ