ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Λειτουργία Υπηρεσίας Καθαριότητας τους θερινούς μήνες και εργασιακά δικαιώματα


Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας να προσπαθεί να μπερδέψει τους πολίτες μπλέκοντας τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου με το ωράριο και τις ημέρες εργασίας των εργαζομένων.
Ασφαλώς τη θερινή περίοδο, στο Δήμο μας, δεν πρέπει να μένουν αμάζευτα τα απορρίμματα από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα.
Η Υπηρεσία Καθαριότητος, για να καλύψει πραγματικές και έκτακτες ανάγκες, μπορεί να λειτουργεί ακόμα και επτά ημέρες την εβδομάδα και σε εικοσιτετράωρη βάση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι ίδιοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε εικοσιτετράωρη βάση όλη την εβδομάδα.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Υπηρεσία Καθαριότητας, κατά την τουριστική περίοδο, λειτουργούσε το Σάββατο υπερωριακά.
Άλλωστε, ο νόμος 3584/2007 (άρθρο 36 παρ β) δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητος 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και όλο το χρόνο, αφού επιτρέπει να εργάζεται το εργατοτεχνικό προσωπικό σε κυλιόμενο πενθήμερο, προβλέποντας οι υπάλληλοι που εντάσσονται σε αυτή τη ρύθμιση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κυκλικά, σε σχέση με τον κλάδο και την ειδικότητά τους.
Επομένως δεν πρέπει να μπαίνουν ψευτοδιλήμματα. Η αποκομιδή των απορριμμάτων την τουριστική περίοδο μπορεί να πραγματοποιείται με τους ρυθμούς που είναι επιβεβλημένοι και ταυτόχρονα να υπάρχει πλήρης σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων.
Γιάννης Μαργέτας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ