Ερμιονίδα | Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, στην τακτική συνεδρίαση του, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή, ενέκρινε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση του κ. Αναστάσιου Τόκα, το ακόλουθο ψήφισμα με αφορμή το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και επιθυμεί να απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και την αποφυγή παρόμοιων δραματικών περιστατικών.
Θεωρούμε αυτονόητη την απονομή δικαιοσύνης ως ελάχιστο χρέος έναντι των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και προς τους οικείους τους.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές και σε κάθε άλλο μέσο.
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας
Ελένη Γκαμίλη – Σιάνα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ