Ερμιονίδα: Πρόταση για δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας

Ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) στην Πρόσκληση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: «1 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑΣ: «1.4 – Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» ΔΡΑΣΗ: «16851 – Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης»
ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ : «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας του Δήμου Ερμιονίδας».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στόχος της δράσης είναι η προστασία της βιοποικιλότητας μέσα από τη χαρτογράφηση διαδρομών, που θα ενταχθούν στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών. Προωθείται ένα ήπιο μοντέλο ανάπτυξης οικοτουρισμού σε παρθένες φυσικές περιοχές με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο πεζοπορικός τουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού που πλέον μπορεί να λειτουργήσει ως το καταλληλότερο συμπληρωματικό εργαλείο, με στόχο την τοπική βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Η πεζοπορία είναι δημοφιλής στους κατοίκους και τους ταξιδιώτες, όχι μόνο σε όσους αρέσει να περπατάνε αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη φύση και τις αυθεντικές εμπειρίες ενός προορισμού. Ένας από τους στόχους της πεζοπορίας είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση και να τους δώσει τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την περιοχή μέσω της οποίας πεζοπορούν ανακαλύπτοντας ποικίλα χαρακτηριστικά πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνογραφίας, που βρίσκονται πάνω ή κοντά στα μονοπάτια.
Αξιοποιώντας προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, στοχεύουμε σε έργα και υποδομές που βελτιώνουν και οδηγούν στο μέλλον, την Ερμιονίδα μας. Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε κάθε διαθέσιμη πηγή πόρων για έργα και υποδομές, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων για υλοποίηση έργων με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας.
Γραφείο Δημάρχου
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ