«Εργασιακών συνέχεια..» γράφει ο Γιάννης Μαργέτας

Διαύγεια 1. Διαβάζουμε στην απόφαση με αριθμό 319/2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για ορισμό Δικηγόρου και τον καθορισμό της σχετικής αμοιβής για «τη διεξαγωγή ελέγχου του καθεστώτος για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία καθαριότητος, τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας και αρμοδιοτήτων όσο και για τις σχετικές επικοινωνίες με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.»
Για ένα τόσο σημαντικό για τους εργαζόμενους θέμα, που επηρεάζει τις ζωές τους, την καθημερινότητά τους, την ασφάλειά τους, το πόσο συχνά θα είναι στις οικογένειές τους οι διαμένοντες εκτός του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή δεν έχει άποψη, αλλά θα γνωμοδοτήσει νομικός εξωτερικός συνεργάτης;
Όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις επανειλημμένα έχουν γνωστοποιήσει τα ισχύοντα, όταν η λειτουργία της Υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται ακόμα και σήμερα με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, του Μαρτίου 2022, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα εκτελεστότητα και νομιμότητα, όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο είχε δηλώσει ότι από το Σεπτέμβριο του 2022 θα τροποποιηθεί το ωράριο προς τη σωστή κατεύθυνση!
Εντύπωση προκαλεί ότι ο Δικηγόρος θα πραγματοποιεί και τις σχετικές επικοινωνίες με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Διαύγεια 2. Ορισμός δικηγόρου(Απόφαση 1080/8-2-2023 του Δημάρχου Ερμιονίδας) «όπως αναλάβει και υποδείξει τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας ενώπιον του Α/Τ Ερμιονίδας.».
Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να ενημερώσει τους δημότες ποια είναι «η έκτακτη ανάγκη» που παρουσιάστηκε και μάλιστα ενώπιον του Α/Τ Ερμιονίδας ώστε να κριθεί αναγκαίος ο εν λόγω ορισμός.
Γιάννης Μαργέτας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ