Επιμελητήριο Αργολίδας: Με την ευκαιρία της γιορτής του Ροδιού ξεκινά η διαμόρφωση της γαστρονομικής  ταυτότητας της Αργολίδας

Το Επιμελητήριο  Αργολίδας  έδωσε το παρών στην 10η Γιορτή  Ροδιού  στην Ερμιόνη

Το  Επιμελητήριο  εκπροσώπησε  ο  Πρόεδρος  του  Τουριστικού  Τμήματος  κ. Παναγιώτης  Ψυχογυιός , ο  οποίος  με  την  ευκαιρία  της  γιορτής  του  ροδιού   ανακοίνωσε  την έναρξη   ενός  μεγαλόπνοου   σχεδίου  του  Επιμελητηρίου  με  θέμα  την διαμόρφωση της  γαστρονομικής  ταυτότητας  της  Αργολίδας .

Στόχος  του  προγράμματος  είναι  η  διαμόρφωση   και   προβολή  της  Αργολίδας  ως ανταγωνιστικού  brand   γαστρονομικού  τουρισμού  διεθνούς  εμβέλειας  .

Ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ που έχει πλέον το Ρόδι Ερμιόνης ,όπως και πολλά ακόμη προϊόντα της Αργολίδας που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο, αρχίζουν και διαμορφώνουν μια γαστρονομική ταυτότητα των περιοχών μας που μέσα από πιστοποιήσεις και ελέγχους ποιότητας, ανοίγουν τον δρόμο για την διαμόρφωση μιας πλήρους και ολοκληρωμένης γαστρονομικής πρότασης για την Αργολίδα.

Το πρόγραμμα  του Επιμελητηρίου Αργολίδας έχει σκοπό την διατύπωση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αργολίδας και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, που θα εμπλουτίσει τη συνολική τουριστική πρόταση του νομού, τοποθετώντας την Αργολίδα ως δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό και θέτοντας τις βάσεις μιας οργανωμένης και στοχευμένης  προώθησης στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η Αργολίδα διαθέτει μοναδικά γαστρονομικά χαρακτηριστικά, τα οποία με την κατάλληλη προσέγγιση και ανάδειξη μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά πλεονεκτήματα που θα οδηγήσουν με σταθερά βήματα στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην διαρκή ανταγωνιστική διεκδίκηση της θέσης που μας αρμόζει στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα στρατηγικός στόχος του Επιμελητηρίου Αργολίδας είναι ένα συνεκτικό σχέδιο που θα διασυνδέει τον πρωτογενή τομέα της Αργολίδας με τον τουρισμό και την γαστρονομία, τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, και θα αναδεικνύει  τα ποιοτικά προϊόντα του νομού μας.                                                 

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ