ΕΟΤ: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τουριστικό αποτύπωμα τον Ιούνιο σε Σπέτσες, Αρχαία Τίρυνθα, κ.α.

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ  θα υλοποιηθούν διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Ιούνιο.

Οι εκδηλώσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και ειδικότερα του πολιτιστικού και του ιστορικού.

Έτσι, μεταξύ άλλων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Σπέτσες, Αρχαία Τίρυνθα, Κατερίνη κ.α.) από τις 21 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου το υβριδικό και με φυσική συμμετοχή πολυπολιτισμικό καλλιτεχνικό και ερευνητικό φεστιβάλ με τίτλο «Xenakis et le Japon Prometheus». Το φεστιβάλ  διοργανώνεται από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Αετοί του Ολύμπου» και είναι αφιερωμένο στο σπουδαίο Έλληνα πρωτοποριακό συνθέτη Ιάννη Ξενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του, συνδυάζοντας το και με τη διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. 

Σε αυτό, θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από τις χώρες που συνδέονται με τον δημιουργό και συγκεκριμένα την Ελλάδα, τη Ρουμανία (όπου γεννήθηκε ο Ι. Ξενάκης), την Γαλλία (όπου ο καλλιτέχνης έζησε επί σειρά ετών) και την Ιαπωνία (όπου το έργο του βραβεύτηκε).

Οι εκδηλώσεις συνδέουν την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του δημιουργού με το μύθο του Προμηθέα και περιλαμβάνουν παραστάσεις μουσικής, χορού και παραστατικών τεχνών, καθώς και workshops.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η συντακτική ομάδα