Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κάνει μόδα τα εναέρια ταξί – Σε μισή ώρα θα βρίσκονται στις Σπέτσες, στο Πόρτο Χέλι ή όπου αλλού…

 

Πίσω από το πανέξυπνο εγχείρημα βρίσκεται ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης. Ενας επιχειρηματίας με ιστορία 30 χρόνων στον αεροπορικό κλάδο. Με παραρτήματα σε Λονδίνο, Αθήνα και Κύπρο η εταιρεία του Zela Aviation είναι κυρίαρχος στις αγοροπωλησίες αλλά και ενοικιάσεις αεροσκαφών σε μεγάλες και γνωστές αεροπορικές εταιρείες. Η παγκόσμια πανδημία που μας επιφύλαξε η εποχή όμως και ο φόβος μετάδοσης του ιού, τον παρακίνησε για μια ακόμη επιχειρηματική ιδέα: Τα πολυτελή ταξί του αέρα.

 
 
 
 

«Κάποτε η τάση ήταν οι μαζικές low cost αεροπορικές εταιρίες οι οποίες όχι μόνο είχαν μεγάλη επιτυχία στην εποχή τους αλλά έγιναν και τάση. Πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαιναν Λονδίνο με ασφαλή τρόπο αλλά χωρίς παροχή υπηρεσιών μέσα στο αεροπλάνο (κάποιο γεύμα ή έστω έναν καφέ). Μπορεί να μην είχαν παροχές, έκαναν όμως οικονομία στην τσέπη τους. Σε καιρό πανδημίας τα ταξίδια μειώθηκαν αισθητά και όσοι έπρεπε να ταξιδέψουν έγιναν περισσότερο επιφυλακτικοί. Τους ενδιαφέρει να μεταφέρονται σε άλλες χώρες ή σε νησιά, χωρίς όμως άλλο κόσμο, απλά με την παρέα τους».
Η εταιρεία που δημιούργησε τώρα ο πανέξυπνος επιχειρηματίας (η Zela Jet) σ΄αυτό αποβλέπει. Στο ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί μόνος του ή με άλλα τέσσερα άτομα να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα, με ασφάλεια και με ένα κόστος πάρα πολύ οικονομικό μια και για τους κοντινούς προορισμούς δεν ξεπερνά τις 6 χιλιάδες. Η σύλληψη σαφώς και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι γεννήθηκαν τα luxurious ταξί του αέρα. «Η λογική θυμίζει την εφαρμογή των ταξί Uber. Aυτά είναι τα uberακια του αέρα, μ’ ότι καλό συνεπάγεται αυτό. Γίνονται γρήγορες αερομεταφορές, χωρίς κεράσματα και ιδιαίτερη παροχή υπηρεσιών. Tα αεροσκάφη εξοικονομούν απλά χώρο για άλλα τρία άτομα και δεν διαθέτουν ούτε καν τουαλέτα. Όλα θα γίνονται γρήγορα, με ασφάλεια και αίσθηση low cost πολυτέλειας»

 

Για εκείνους που επιθυμούν κάτι ακόμη πιο γρήγορο υπάρχουν και τα ελικόπτερα. Μια σειρά από τις κούκλες του αέρα μεταφέρουν τους επιβάτες πολύ γρήγορα στα νησιά. Μέσα σε τριάντα λεπτά (μαζί με την διαδικασία της επιβίβασης και αποβίβασης) από την Αθήνα, επιχειρηματίες και η οικογένειά τους θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις Σπέτσες, στην Μύκονο, στο Πόρτο Χέλι ή όπου αλλού…

 

Από τις σπουδές Oικονομικών στo αεροπλάνο

Για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, η ζωή του ήταν πάντοτε μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Γεννημένος στην Κύπρο αγαπά τα αεροπλάνα από μικρός, παρότι ο πατέρας του ασχολείτο με το εμπόριο φαρμάκων. «Από έξι ετών είχα ένα πάθος, ένα έρωτα, μια λατρεία, τα αεροπλάνα. Διέθετε ολόκληρη συλλογή από αυτά, ως παιδί».
Μεγαλώνοντας καταφέρνει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

 

Το 1995 είχε την έμπνευση να δημιουργήσει την πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, για αερομεταφορές με βάση την Ελλάδα. Αντιδρά όμως σθεναρά η Ολυμπιακή Αεροπορία που διαθέτει και το μονοπώλιο και τα σχέδια αναβάλλονται. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Κύπρος δίνει το πράσινο φως για το φιλόδοξο εγχείρημα. Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης και ο αδελφός του θέλουν να βαπτίσουν τον νεοσύστατο αερομεταφορέα τους «Αφροδίτη». Τελικά ονομάζουν την αεροπορική τους εταιρία «Helios».

«Στα τέλη του 2006 αφού έχω πουλήσει την προηγούμενη εταιρία ιδρύω την Zela Αvation η οποία πήρε το όνομά της, από την σύζυγό μου, Ζέλα», αναφέρει

newmoney.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ