Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος “κράτησε” οριακά στην Ύδρα αλλά “πάτωσε” στις Σπέτσες!

Ενδιαφέρουσα αποτύπωση για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ καταγράφουν τα στοιχεία για το πώς ψήφισαν στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Δεν είναι μόνον η σαφής επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου – αυτό εξάλλου καταγράφηκε πανελλαδικά.
Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός των συσχετισμών σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Βάσει αυτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφάνισε στη δεύτερη Κυριακή μία εκτίναξη του ποσοστού του της τάξης του 36,2% (από 1.181 ψήφους στον πρώτο γύρο, πήρε 1.848 στον δεύτερο).
Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε ψήφους και από 989 στον πρώτο γύρο, συγκέντρωσε 889 στον δεύτερο. Μείωση δηλαδή κατά 11,2%. Κατά τα λοιπά σε επίπεδο εκλογικών δημοτικών κοινοτήτων και νησιών, ο πρώην πρωθυπουργός διατήρησε μόνον το προβάδισμά του στην Ύδρα – με μικρή βέβαια διαφορά 4 ψήφων.
Στα υπόλοιπα νησιά οι επιδόσεις Ανδρουλάκη κυμάνθηκαν σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά από 71,5% στην Αίγινα μέχρι 85% στις Σπέτσες. Στον Δήμο Πειραιά, η μεγαλύτερη δυναμική του καταγράφηκε στην κοινότητα Καμινίων- Π. Κοκκινιάς με 71,5%, ενώ ανέτρεψε και την υπεροχή ΓΑΠ του πρώτου γύρου στην Α’ δημοτική κοινότητα.
πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ