Δωρεάν κινηματογραφικό εργαστήριο στις Σπέτσες, στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ξεκινάει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αιγαίου 

με μια σημαντική δράση της διεύθυνσης Hellenic Film Commission, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής κινηματογραφίας αναφορικά με την προσέλκυση και τη διευκόλυνση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα. Παράλληλα στηρίζει το Φεστιβάλ και μέσω της διεύθυνσης Hellas Film, που θα απονείμει για πρώτη φορά το βραβείο Best Aegean Greek Short Film σε ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετέχει στο πρόγραμμά του.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΚ προσκαλεί location managers οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο Location Management Workshop του συνεδρίου Location Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες στις 20 και 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου. Πρόκειται για ένα workshop το οποίο συνδιοργανώνει η διεύθυνση Hellenic Film Commission του ΕΚΚ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου σε συνεργασία με το Location Managers Guild International (LMGI), θεσμικό όργανο με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση των location managers παγκοσμίως. Η παρουσία του ΕΚΚ στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου θα γίνει αισθητή.

H διεύθυνση Hellenic Film Commission του ΕΚΚ αναγνωρίζοντας πόσο καθοριστικά συμβάλλουν οι location managers στην επιτυχία μιας οπτικοακουστικής παραγωγής, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο τους στην προέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών σε μια χώρα υποδοχής, στοχεύει συστηματικά στην ανάδειξη του έργου τους και στην Ελλάδα.

Το εργαστήριο παραδίδουν τρεις location managers με 20ετή εμπειρία σε παραγωγές του Χόλιγουντ:

· JJ Levine, πρώτη αντιπρόεδρος του LMGI, από τις Η.Π.Α. https://locationmanagers.org/jj-levine/ 
· Alison A. Taylor, δεύτερη αντιπρόεδρος του LMGI, από τις Η.Π.Α. https://locationmanagers.org/alison-a-taylor/ 
· Dan Connolly, μέλος του ΔΣ του LMGI, από το Ηνωμένο Βασίλειο https://locationmanagers.org/dan-connolly-board-member/ 

Το εργαστήριο παρέχεται δωρεάν με κράτηση θέσης και απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους location managers, διευθυντές παραγωγής και παραγωγούς που επιθυμούν να διευρύνουν τις επαφές τους αλλά και τις γνώσεις τους σχετικά με τις απαιτήσεις διεθνών παραγωγών και συμπαραγωγών στη χώρα μας. Απευθύνεται επίσης σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών.

Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να εξασφαλίσετε θέση, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την σχετική φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfda1ookuZGY67cE0WFFLIjrE9rnhAa5MRB20iGj5EhKVAVEQ/viewform 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες δικαιούνται ένα Guest Pass από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, το οποίο τους παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις της επιλογής τους, έκπτωση σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία καθώς και έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια των δρομολογίων της Blue Star Ferries.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το website του συνεδρίου Location Greece (https://www.aegeanff.com/location-greece) ή επικοινωνήστε στο ακόλουθο email: info@aegeanff.com

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ