Διάσωση αλλοδαπών από το Λιμενικό στο Πόρτο Χέλι

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου ενημερώθηκε για την εξαφάνιση δύο αλλοδαπών στην περιοχή του νησιού “Υψηλή” στον Αργολικό Κόλπο, οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί το πρωί για δραστηριότητα Stand-Up Paddleboarding (SUP).

Άμεση αντίδραση του Λιμενικού: Ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σωματείου – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) καθώς και ένα επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος έσπευσαν άμεσα στην περιοχή.
Ευτυχής κατάληξη: Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν κοντά στη βραχώδη ακτή του νησιού “Υψηλής”, περισυνελέγησαν από το περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κοιλάδας, χωρίς να έχουν υποστεί τραυματισμούς.
Επιβολή κυρώσεων: Η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, αναμένοντας την περάτωση των απαραίτητων διαδικασιών.
Καταληκτικά: Η ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση του Λιμενικού Σωματείου – Ελληνικής Ακτοφυλακής εξασφάλισε την ασφαλή διάσωση των δύο αλλοδαπών, ενώ η επικείμενη επιβολή κυρώσεων υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων ασφαλείας σε θαλάσσιες δραστηριότητες.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ