Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου – Φάρος Πολιτισμού

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου υφίσταται θεσμικά από το 1992 και ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο 100 τ.μ. στην περιοχή Μπαρδούνια, απέναντι από τον Αγ. Παντελεήμονα όπου λειτουργεί το αναγνωστήριο και το παιδικό – εφηβικό τμήμα.

Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

Αριθμεί συνολικά περίπου 15.000 τόμους. Η συλλογή της ανανεώνεται από αγορές ή δωρεές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα τοπικής ιστορίας με τεκμήρια που αφορούν στην ιστορία της Ερμιονίδας αλλά και συγγραφέων, Λογοτεχνών και καλλιτεχνών της περιοχής.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για κάθε επισκέπτη – επισκέπτρια που επιθυμεί να δανειστεί, να αναζητήσει πληροφορίες ή να ενημερωθεί για τεχνικές αναζήτησης σε πηγές.

Η υπηρεσία διαθέτει δύο ελεύθερες βιβλιοθήκες (βιβλιόσπιτα), υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και πραγματοποιεί μια φορά το χρόνο χαριστικό παζάρι βιβλίων.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

 Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου (Δήμος Ερμιονίδας)
Κρανίδι, 21300, Αργολίδα. Περιοχή «Μπαρδούνια»
έναντι Αγ. Παντελεήμονα, Παλιό Γυμνάσιο.
Τηλ. 27540-23461

vivliokran2018@gmail.com

f/b Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου Ν. Αργολίδας

https://vivliothikikranidiou.bloqspot.com

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ