Γιάννης Πάλλης: Τεράστια δικαίωση του αείμνηστου δημάρχου Δημήτρη Σφυρή…

Τεράστια δικαίωση του αείμνηστου δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Ιωάννη Πάλλη και των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. των ετών 2014-2019!

Αγαπητοί συνδημότες & συνδημότισσες,

Η αλήθεια αργεί ίσως να λάμψει, αλλά στο τέλος λάμπει!

Με το Βούλευμα 128/2021 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, μετά από εισαγγελική πρόταση που προήλθε από την έγκληση που επέβαλε η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στις 9-11-2016 (και σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με την απόφαση 132/11-7-2016) παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 8 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. της περιόδου 1-1-2012 έως 30-9-2014.

Και το αδίκημα αυτών; «Απιστία κατά συναυτουργία δια παραλείψεως με προκληθείσα ζημία, η οποία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000€ κατά το χρονικό διάστημα 1-1-2012 έως 30-9-2014»!

Σύμφωνα με το Βούλευμα: «Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 30.09.2014 τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ (τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών) ενεργώντας από κοινού, κατά παράβαση των κανόνων της επιμελούς διαχείρισης, παρέλειψαν την εκ του νόμου και της συστατικής πράξης της ΔΕΑΥΕΡ υφιστάμενη υποχρέωσή τους να εκδώσουν λογαριασμούς ύδρευσης, μετά του ειδικού τέλους του αρ.11 Ν.1069/1980 για τις περιοχές Ερμιόνης, Θερμησίας και Ηλιοκάστρου με αποτέλεσμα εν γνώσει τους να στερήσουν τη ΔΕΥΑΕΡ από έσοδα συνολικού ύψους 836.308,76€ προκαλώντας αντίστοιχη ζημία στην περιουσία του νομικού προσώπου.»

Τι παράνομο έκανε λοιπόν η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ των ετών 2012-2014;

Δεν εξέδωσε λογαριασμούς ύδρευσης για τη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης (Ερμιόνη, Θερμησία, Ηλιόκαστρο) με το ειδικό τέλος 80%!

Τι έπραξε ΝΟΜΙΜΩΣ η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ των ετών 2014-2019;

Εξέδωσε λογαριασμούς ύδρευσης για τη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης (Ερμιόνη, Θερμησία, Ηλιόκαστρο) με το ειδικό τέλος 80%!

Σύμφωνα με το Βούλευμα: «Η νέα διοίκηση (μετά την 30.09.2014) προέβη άμεσα μετά τις υπ’ αριθμ. 105/2014 και 17/2015 αποφάσεις της στην έκδοση των εκκρεμών λογαριασμών για τις καταναλώσεις της χρονικής περιόδου 2012-2014, χρεώνοντας τους καταναλωτές της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης – οι οποίοι καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν επιβαρύνθηκαν το αντίτιμο των υπηρεσιών που λάμβαναν – σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του πρώην Δήμου Ερμιόνης, ενσωματώνοντας στους εκδοθέντες λογαριασμούς και το ειδικό τέλος κατ’ εφαρμογή των επιταγών του αρ.11 του Ν.1069/1980».

Όσοι λοιπόν μας ζητούσαν επίμονα εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου να επιστρέψουμε τις «αναδρομικές» χρεώσεις, που τελικά δεν ήταν αναδρομικές και το «παράνομο» ειδικό τέλος 80%, που τελικά δεν ήταν παράνομο και δημιούργησαν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στο δήμο μας με τις ανακοινώσεις τους, καλό θα ήταν να μας ζητήσουν τουλάχιστον ένα συγγνώμη για το λάθος τους.

Συγγνώμη για τις ώρες και τις ημέρες που χάθηκαν από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΕΡ και τα μέλη του ΔΣ αντιμετωπίζοντας φωνές και βρισιές από καταναλωτές και συζητώντας τα αυτονόητα…

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέβαλαν τους πολίτες της Ερμιονίδας…

Άσκοπες οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, άσκοπες οι αγωγές που απορρίφθηκαν με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, άσκοπες οι αναρτήσεις με καθοδηγητικό ύφος σύσσωμης της αντιπολίτευσης…

Όλα άσκοπα, στο έλεος των πολιτικών σκοπιμοτήτων…

Για εμάς κύριος σκοπός μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας στη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. το 2014 ήταν η προάσπιση και η προστασία της περιουσίας της επιχείρησης πρωτίστως με την έκδοση και την είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης, ώστε η επιχείρηση να μπορεί να ανταποκρίνεται στα λειτουργικά της έξοδα, στην τακτοποίηση των οφειλών που παραλάβαμε και στην αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στους καταναλωτές.

Αυτά όλα τα καταφέραμε και αποχωρήσαμε από τη διοίκηση παραδίδοντάς τα όλα σε σειρά. Ότι και να ειπωθεί η αλήθεια είναι αυτή! Και όποιος γνωρίζει μπορεί να διακρίνει την αλήθεια, όποιος δεν τη γνωρίζει μπορεί να παραμυθιάζεται…

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που μας πίστεψαν, μας υποστήριξαν και δεν έπεσαν στην παγίδα της λασπολογίας και της ανούσιας αντιπολίτευσης! Πίστεψαν στα έργα μας και στην συνεχή προσπάθειά μας για το καλύτερο!

 
Με εκτίμηση
Ιωάννης Πάλλης
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ERMIONIDA ΠΡΟΣΥΕΡ -Επιστροφή του τέλους 80% στους δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνηςγι τους καθυστερούμενους λογαριασμούς 2012- 2013-2014. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Νέα σελίδα για του τόπο μας ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΥΠΟΨΗΘΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Date: 9 Νοεμβρίου, 2016 Author: enimerwsi"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τον τρόπο επιστροφήςτων αναλογούντων χρημάτων προς τους καταναλωτές του πρώην ΔήμουΕρμιόνης, της μη οφειλόμενης καταβολής του ειδικού τέλους 80% για τοπροαναφερθέν χρονικό διάστημα. Μετά τιμής Γιάννης Γεωργόπουλος"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 ΝΕΔΥΠΕΡ:Α Αίτημα για προσκόμιση στοιχείων σχετικά με τη χρέωση του τέλους 80% επί της κατανάλωσης ύδατος στους λογαριασμούς του Πρώην Δήμου Ερμιόνης Νέα Δυναμική Πορεία Eehiovidas"
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Αναδρομικές χρεώσεις κατανάλωσης της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας Δεκέμβριος 07, 2015-13:29 2015 μ Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα" με επικεφαλής τον Γιάννη Γεωργόπουλο, με θέμα: Αναδρομικές χρεώσεις"
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Κύριοι κατεβείτε από το καλάμι, ζητήστε συγνώμη από τους δημότες του τέως Δήμου Ερμιόνης γυρίστε πίσω τα χρήματα, η απόφασή σας αυτή για την επιβολή του 80 % στους λογαριασμούς πέρα από μη νόμιμη δεν είναι και ηθική. Χρήστος Μπαλαμπάνης Δημοτικός Σύμβουλος"
 
 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ