«Βόμβα» με ασφαλιστική εταιρεία – Στον «αέρα» 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων

Ρουμανική ασφαλιστική εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα είναι… εξαφανισμένοι

και σε κάποια τηλέφωνα υπάρχει φραγή εισερχομένων κλήσεων.

Στον «αέρα» κυριολεκτικά κινδυνεύουν να μείνουν πάνω από 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έχουν επιλέξει την ρουμανική ασφαλιστική εταιρεία City Insurance καθώς το εγγυητικό σχήμα Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), τοποθετήθηκε προσωρινός διαχειριστής στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority, το εγγυητικό σχήμα έχει περιθώριο 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης. Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E.

Το Newsauto.gr επικοινώνησε στις τηλεφωνικές γραμμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας και διαπίστωσε ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που αφορά στις αναγγελίες ζημιών έχει φραγή εισερχομένων κλήσεων.

 

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωση ενημέρωσε για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. επισημαίνει ότι: «Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), με εντολή διάρκειας 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: n.bourgazas@cityinsurance.ro).

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.fgaromania.ro/en/clarifications-regarding-the-mandate-of-the-policyholders-guarantee-fund-pgf-fga-for-the-administration-of-city-insurance-s-a/”

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, η εταιρία έχει στην Ελλάδα 180.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα και πάνω από 800 συνεργάτες

Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα

Η City Insurance δεν είναι ασφαλιστική στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) και σύμφωνα με την ΤτΕ το χαρτοφυλάκιό της απαριθμεί 180.000 οχήματα.

Αν η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας αναστείλει τις λειτουργίες της εταιρείας και στην συνέχεια την κλείσει όπως έχει γίνει με άλλες ΕΠΥ στο πρόσφατο παρελθόν στην Ελλάδα, τότε οι ασφαλισμένοι θα έχουν προβλήματα. Κάποιες ΕΠΥ κλείνοντας έκαναν συμφωνίες με ασφαλιστικές για να γίνει μεταφορά χαρτοφυλακίων, ενώ μέρος αποζημιώσεων υπό προϋποθέσεις αναλαμβάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν ασφαλισμένα στην City Insurance ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινούνται ανασφάλιστοι και καλό θα ήταν να αναζητούν συνεχώς πληροφορίες σχετική με την εξέλιξη των ερευνών της εταιρείας γιατί ένα ξαφνικό λουκέτο θα τους αφήσει εκτεθειμένους σε πολλούς κινδύνους…

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ