Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις τον καφέ σου πιο υγιεινό

Τι να προσέχεις…

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους με καφέ.

Και μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα για πολλούς αλλά συχνά σκεφτόμαστε μήπως ο καφές αποτελεί μια κακή συνήθεια που πρέπει να περιορίσουμε. Αν και για το τελευταίο, οι ειδικοί τονίζουν πως η κατανάλωσή του μπορεί να έχει οφέλη στην υγεία.

«Για σχεδόν μια δεκαετία, οι μελέτες δείχνουν σταθερά τα οφέλη από την κατανάλωση καφέ που περιλαμβάνουν ένα πιο υγιές ήπαρ καθώς και μειωμένο κίνδυνο για καταστάσεις που σχετίζονται με τον εγκέφαλο», σύμφωνα με την διατροφολόγο Kristin Kirkpatrick.

Βέβαια, οι μελέτες αναφέρονται στον καθαρό, μαύρο καφέ, ενώ τονίζεται πως χρειάζεται ένα μέτρο στην καθημερινή κατανάλωσή του.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα μυστικά που μπορείτε να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό.

Δείτε ένα από αυτά:

Προσθέστε φυσικές γεύσεις

Αν το παρακάνετε στη ζάχαρη, ο καφές σας μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μία «βόμβα» θερμίδων. Για να μην συμβεί αυτό, αλλά και για να έχετε ένα γευστικό ρόφημα, ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες από καθαρό εκχύλισμα βανίλιας. Ή πασπαλίστε με λίγη κανέλα.

Η κανέλα, ειδικότερα, έχει αρκετά σημαντικά οφέλη για την υγεία. «Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», τονίζει η Bonnie Taub-Dix, συγγραφέας του Read It Before You Eat It: Taking You from Label to Table.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ