Αυτά είπαν Νίκας και Γεωργόπουλος στην Τρίπολη


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το έργο ανακατασκευής του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη -κτίσματος του 16ου αιώνα και εμβληματικού μνημείου της περιοχής- το οποίο καθυστερούσε για αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας.
Πλέον, όπως διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση, το έργο είναι ώριμο μελετητικά πλέον και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Στόχος είναι το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και της Μητρόπολης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Γεωργόπουλο, εξ άλλου, συζητήθηκε και το θέμα που αφορά στο έργο αναστήλωσης, στερέωσης και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου της Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, για την υλοποίηση του οποίου έχει δεσμευθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωση 120.000 ευρώ.
Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, προγραμματίζεται σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Αργολίδας Αλκηστι Παπαδημητρίου.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ