Από δύο υποτροφίες για καταγόμενους από Σπέτσες & από Ύδρα

Με ανακοίνωσε που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους

ότι ο γραπτός διαγωνισμός ανάδειξης υποτρόφων του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020 από τα έσοδα κληροδοτημάτων, που υπάγονται στην άμεση διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών, θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 17 Απριλίου 2021, αλλά αναβλήθηκε στο πλαίσιο των τότε επιδημιολογικών δεδομένων και λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού COVID-19.

Για να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην ψηφιακή υπηρεσία χορήγησης υποτροφιών, μέσης Διαχείρισης ΥΠ.ΟΙΚ. μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η υποβολή της αίτησης στην ως άνω ηλεκτρονική εφαρμογή λόγω τεχνικού προβλήματος και μετά από σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή έντυπη αίτηση στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τη Γενική Διεύθυνση Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών, Ανδρέα Παπανδρέου 37 -151 80 Μαρούσι.

Κληροδότημα Νικ. Κρήτσκη

Στον διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για σπουδές Πρώτου Κύκλου (προπτυχιακές) σε βάρος του κληροδοτήματος Νικ. Κρήτσκη μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες ημεδαπών Α.Ε.Ι. Η μηνιαία χορηγία ορίζεται στα διακόσια (200,00) ευρώ.

Οι υποτροφίες που θα χορηγηθούν ανέρχονται σε δέκα (10) και κατανέμονται ανάλογα με τον τόπο καταγωγής ως εξής:

  1. Τέσσερις (4) υποτροφίες σε καταγόμενους από τη Ζαγορά Πηλίου.
  2. Δύο (2) υποτροφίες σε καταγόμενους από τις Σπέτσες.
  3. Δύο (2) υποτροφίες σε καταγόμενους από την Ύδρα.
  4. Δύο (2) υποτροφίες σε καταγόμενους από την Πελοπόννησο.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, προτιμώνται οι υποψήφιοι που έχουν βαθμό αποδεικτικού ή απολυτηρίου «άριστα» και ακολουθούν οι έχοντες βαθμό «πολύ καλά».

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ