Απογείωση για τα υδατοδρόμια από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Ακολουθούν Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος

Πτητικό έργο ξεκινούν όπως όλα δείχνουν τα υδροπλάνα φέτος αρχής γενομένης από το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ παράλληλα ερρίφθη και ο κύβος από την Περιφέρεια για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στο Φάληρο, στην περιοχή του ΣΕΦ, και όχι στην Ελευσίνα.

Οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Αττικής για τις αδειοδοτήσεις του Μητροπολιτικού και άλλων 10 σημείων ακόμη αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, μετά από 7 χρόνια καθυστερήσεων, οι οποίες άρχισαν να αίρονται μετά την ψήφιση το Φεβρουάριο του 2020 σχετικού νομοσχεδίου για τη λειτουργία του νέου μεταφορικού μέσου στη χώρα.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες που τρέχουν το project των υδροπλάνων βρίσκονται με το χέρι στο κουμπί της έναρξης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal Markets,  τεχνικό κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes βρίσκεται στο Ντουμπάι για την επόπτευση 2 αεροσκαφών που αναμένεται να φθάσουν στην Ελλάδα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης παραγγελίας για 4 αεροσκάφη 17 θέσεων από την αμερικανική Mallard τα οποία αποτελούν επένδυση κοντά στα 30 εκατ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθούν το 2022. Σημειώνεται ότι η Mallard είχε διακόψει την παραγωγή αεροσκαφών και επανέρχεται στην αγορά ανανεωμένη με πρώτη παραγγελία αυτή της Hellenic Seaplanes.

Όσον αφορά στα 10 υδατοδρόμια που συμπληρώνουν το σύμπλεγμα σταθμών της Αττικής εκτός του κεντρικού στο ΣΕΦ τα υπόλοιπα θα κατασκευαστούν μετά τις σχετικές αδειοδοτήσεις σε Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες, Αγκίστρι, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Λαύριο, Σαλαμίνα, Αίγινα και Ελευσίνα.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ