Απελευθέρωση μετακινήσεων: Αναμένεται να «βουλιάξουν» τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούν την πρώτη επιλογή εκείνων που θα θελήσουν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ήδη σε Ύδρα, Σπέτσες και Πόρο ξενοδόχοι και εστιάτορες ευελπιστούν ότι θα έχουν αρκετό κόσμο για το Σαββατοκύριακο.

 
«Έχω μια πρώτη εικόνα ότι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να έρθουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο νησί μας. Δεν έχω ακριβή αριθμό κρατήσεων, αλλά θα γίνει μετακίνηση στην Ύδρα γιατί είναι ένας προορισμός ο οποίος έχει λείψει σε πολλούς. Και εφόσον τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε και κάποιους πολύ λίγους ξένους τουρίστες και πιστεύω ότι αυτή τη σεζόν, όπως μου έχουν πει αρκετοί ξενοδόχοι υπάρχουν ξένοι τουρίστες που έχουν κρατήσει τις κρατήσεις τις προηγούμενης χρονιάς και τους αναμένουμε. Αλλά γι’αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένουμε αρκετό κόσμο από την Αττική» είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος της Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

 
Αλλά και σε Σπέτσες και Πόρο τα μηνύματα είναι αισιόδοξα από τη στιγμή που ανοίγουν οι μετακινήσεις. «Περιμένουμε κόσμο να έρθει στο νησί μας γιατί είναι και κοντινός προορισμός με την Αττική και σίγουρα πολλοί είναι εκείνοι που τους είχαν λείψει οι μικρής διάρκειας αποδράσεις. Ο Πόρος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πρώτους ταξιδιώτες αυτού του Σαββατοκύριακου και ευελπιστούμε ότι αυτή η τουριστική σεζόν θα είναι αρκετά καλή», λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Δημητριάδης.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι εκείνοι που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν σε κοντινά νησιά από την Αττική με τα σκάφη και τις θαλαμηγούς τους, για το λόγο αυτό τα κατά τόπους λιμεναρχεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Βέβαια βασική προϋπόθεση για τη μετακίνηση εκείνων που θα θελήσουν να φτάσουν σε κάποιο νησιωτικό προορισμό είναι να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ή rapid test, ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.
 
 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ