Ανταποδοτικό τέλος ΑΠΕ: Γιατί καθυστερεί να πιστωθεί στους δικαιούχους Θερμησίας, Ηλιοκάστρου & Διδύμων;

Τι γίνεται με το ανταποδοτικό τέλος των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) για τα αιολικά πάρκα;

Στην Αργολίδα, όπως και σε όλη τη χώρα, μετά την παρέλευση  δύο ετών δεν έχει πιστωθεί κανείς λογαριασμός ή μη μόνο της Elpedison, όπως μας καταγγέλλεται.

Η ΔΕΗ είναι ο κύριος οφειλέτης προς τους δικαιούχους κατοίκους των κοινοτήτων, ποσού που ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ στην επικράτεια .

Στην Αργολίδα το χρέος κοντεύει το ένα εκατομμύριο. Στην Ερμιονίδα, δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι της Θερμησίας, του Ηλιοκάστρου και των Διδυμων. Ακόμα περιμένουν…

Στις 16.02.2021 εστάλη επιστολή από τον Δήμο Ερμιονίδας προς τους αρμοδίους, για την απόδοση του ειδικού τέλους 1% στο τιμολόγιο της ΔΕΗ των δικαιούχων, η οποία δέησε και απαντήθηκε δύο μήνες μετά(!)

Ωραία λόγια και προθεσμίες αλλ’ όμως τίποτα το χειροπιαστό (χρήμα) δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Οι εταιρείες, όταν χρωστάμε, βάζουν τόκους υπερημερίας, βάζουν εισπρακτικές και μας παρενοχλούν και ως έσχατο μέτρο μας κόβουν το ρεύμα… Οι κάτοικοι των κοινοτήτων, που έχουν τις ανεμογεννήτριες πάνω από τα κεφάλια τους, τι δυνατότητες έχουν για να διασφαλίσουν τα χρεωστούμενα προς αυτούς από τους μεγαλοτρακαδόρους; 

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας