«Ανεπαρκείς καθώς και Ράθυμοι» το νέο βιβλίο του Κρανιδιώτη Θοδωρή Καρανικόλα

«Δύο γενιές μετά και σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Όσοι δεν γίνονται και δεν θα γίνονται υπηρέτες του συστήματος, όσοι δεν ξεπουλάνε και δεν θα ξεπουλάνε την προσωπικότητα και την ψυχή τους για μια ψήφο ή για ένα μεροκαματάκι, όπως όλοι εμείς εδώ, θα χαρακτηρίζονται πάντα “ανεπαρκείς, καθώς και ράθυμοι”».
Τέσσερις φίλοι, ο Θάνος, ο Μπάμπης, ο Στέλιος και ο Σπύρος, προσπαθούν να παλέψουν και να αντισταθούν στο νέο τοπίο που ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του 2010, λίγο πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και την επιτήρηση της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η μουσική, η παρέα, οι συναντήσεις τους τούς βοηθούν να ξεχάσουν, όχι να αντιδράσουν. Πράξεις αντίδρασης χαρακτηρίζουν μόνο τις «στοχοποιήσεις» τους, μια –κατ’ αυτούς– μορφή τιμωρίας που πραγματοποιούν ενάντια σε όσους φροντίζουν με τη στάση τους να συντηρηθεί το υπάρχον σύστημα στην αγορά και τη ζήτηση εργασίας. Κάποια ανύποπτη στιγμή όμως, και ενώ προκύπτουν ορισμένες διχογνωμίες σχετικά με τους τρόπους δράσης της ομάδας τους, το παρελθόν και οι ανοιχτοί λογαριασμοί του θα μπλεχτούν ανάμεσά τους και η Ιστορία θα θελήσει να επαναληφθεί και ως φάρσα και ως τραγωδία.
Πέντε χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2015, εν μέσω δημοψηφίσματος, capital controls και την απειλή της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη να έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία, ο καθένας από την παρέα έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο. Ωστόσο, μια απροσδόκητη γνωριμία, μια αποκάλυψη, ένα μυστηριώδες γεγονός, αλλά και το παρελθόν, που δεν έχει κλείσει οριστικά τις εκκρεμότητές του απέναντί τους, θα τους αναγκάσουν να ξαναβρεθούν, να αναρωτηθούν για τον εαυτό τους και να αναθεωρήσουν.
Ένα βιβλίο που ενώνει δύο κρίσιμες περιόδους της Νεοελληνικής Ιστορίας και έχει την απαρχή του στην άνοιξη του 1941, λίγο πριν τη γερμανική εισβολή.
Μια ιστορία για την απότομη προσγείωση και τον ανηφορικό αγώνα μιας γενιάς που έμαθε στα δύσκολα την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Βιογραφικό συγγραφέα
O Θοδωρής Καρανικόλας γεννήθηκε το 1979 στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου και μεγάλωσε. Η ενασχόληση του µε τη συγγραφή ξεκινάει ένα κυριακάτικο Δεκεµβριανό απόγευµα του 2010 και επισηµοποιείται δύο χρόνια αργότερα, το 2012, µε την έκδοση του µυθιστορήµατος Ανεπαρκείς καθώς και ράθυµοι. Ακολουθεί η συλλογή διηγηµάτων Ιστορίες για παρίες το 2013 και το αλληγορικό µυθιστόρηµα φαντασίας Αναγκαία Πνευµατική Αποκατάσταση το 2017. Το 2018 αποφασίζει να γράψει τη συνέχεια του βιβλίου Ανεπαρκείς καθώς και Ράθυµοι, το οποίο θα βρει φιλόξενη στέγη –όπως και το πρώτο µέρος του– στις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή το 2021.
Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται µε την άλλη µεγάλη του αγάπη: τη µουσική και το DJing, για την ακρίβεια, αλλά και τη φωτογραφία.
Facebook: Thodoris Karanikolas
Instagram: thodortheauthor
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ