Ανδρέας Πουλάς: «Πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό το Α.Τ. Κρανιδίου»


Την άμεση ενίσχυση με προσωπικό της Δ.Α. Αργολίδας και του Α.Τ. Κρανιδίου ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2022
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Π. Θεοδωρικάκο
ΘΕΜΑ: «Η Δ.Α. Αργολίδας και το Α.Τ. Κρανιδίου χρειάζονται άμεση ενίσχυση με προσωπικό»
Μετά από αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις επανέρχομαι στο έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Δ.Α Αργολίδας καθώς στις γραπτές απαντήσεις που έχω λάβει από το Υπουργείο σε σχετικές ερωτήσεις και αναφορές που έχω καταθέσει παρατηρείται ασυμφωνία σε σχέση με όσα καταγράφει η Δ.Α. Αργολίδας.
Ειδικότερα, ενώ το Υπουργείο διατείνεται ότι ο αριθμός των αστυνομικών που αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως για το τρέχον έτος ανέρχεται σε έναν (1), σχετικό απαντητικό έγγραφο της Δ.Α. Αργολίδας προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ανεβάζει αυτόν τον αριθμό σε έντεκα (11) αστυνομικούς.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις μεγάλες διαφορές στην καταγραφή των αναγκών μεταξύ υπηρεσιών και Υπουργείου και προκαλεί έντονο προβληματισμό για την ορθή λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αργολίδα.
Η Δ.Α. Αργολίδας λοιπόν σήμερα διαθέτει 31 κενές οργανικές θέσεις οι οποίες στο τέλος του χρόνου πρόκειται να φτάσουν στις 42, γεγονός που θα οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Ιδιαίτερα στο Α.Τ. Ερμιονίδας που σήμερα υπηρετούν 17 άτομα επί συνόλου οργανικών 28 και λόγω των αποστρατεύσεων στο τέλος του χρόνου θα διαθέτει 14 άτομα, δηλαδή θα μείνει με το 50% της δύναμης του. Προφανώς και το τμήμα με αυτήν την στελέχωση δεν θα μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή του, ενόψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων όπου η επισκεψιμότητα της περιοχής και οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται κατακόρυφα. Επιπλέον, όσοι αστυνομικοί μετακινούνται από όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Αργολίδας για να εκτελέσουν 8ωρη υπηρεσία στην Ερμιονίδα χρειάζονται και 3 ώρες ταξίδι για να πάνε και να γυρίσουν, σύνολο 11 ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες που αποδυναμώνονται.
Βάσει των ανωτέρω αναφερθέντων και με κύριο γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας των κατοίκων του Νομού μας αλλά και την προάσπιση της ασφάλειας και των εργασιακών δικαιωμάτων των υπηρετούντων αστυνομικών
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για να καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις του Α.Τ. Κρανιδίου;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για να καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις της Δ.Α. Αργολίδας;
Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ