Αθήνα – Πόρτο Χέλι: Πόση βενζίνη θα κάψετε και πόσο θα κοστίσουν τα διόδια – Δείτε την εφαρμογή

Δευτέρα 21 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος 2021, είναι το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού και επισήμως το πρώτο τριήμερο μετά την άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού.

Για όσους μένουν στην Αθήνα ειδικά, οι κοντινοί προορισμοί είναι πολλοί και μπορούν να κάνουν «μίνι» διακοπές και οικονομικά και χωρίς κούραση.

Συνήθως τα τριήμερα «μετράνε» αν πας με φίλους σου, η φράση όμως λέει ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

Τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια, είναι συνήθως κανονισμένα και πληρωμένα από πριν. Κάτι που δεν είναι όμως πληρωμένο και κανονισμένο είναι τα μεταφορικά όταν το ταξίδι σας θα γίνει με αυτοκίνητο.

Πώς θα υπολογίσετε αναλυτικά πόση βενζίνη θα κάψετε και πόσο θα σας βγει το «μαλλί» για τα διόδια

Υπάρχει εφαρμογή που δηλώνετε τον προορισμό της αφετηρίας σας και τον τελικό προορισμό, ρυθμίζετε το πόσα άτομα θα είστε, πόσα λίτρα περίπου καίει το αυτοκίνητο σας, τι καύσιμο καίει, και αμέσως σας βγάζει πόσο θα σας στοιχίσει το ταξίδι αναλυτικά και δια του πόσα άτομα θα είστε.

Παραδείγματος χάρη, αφετηρία από Αθήνα για Πόρτο Χέλι, με 3 άτομα, με αυτοκίνητο 1200 κυβικά με 6,5 λίτρα/100χλμ, είναι 174 χλμ και θα πληρώσει το άτομο 5,82 ευρώ.

Για όσους έχετε smartphones είτε με λογισμικό android είτε με ios, αν κάνετε αναζήτηση στο playstore ή στο applestore με την λέξη Travelcost, θα σας βγάλει πάρα πολλές εφαρμογές.

Έτσι θα σας λυθούν τα χέρια από υπολογισμούς και πιθανές «παρεξηγήσεις» με τους φίλους σας.

πηγή

φωτο: Βαγγέλης Πίλουρης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ