Έως τα μεσάνυχτα ανοιχτά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της Ερμιονίδας & λοιπής Αργολίδας, όταν λήξουν τα μέτρα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε την παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, κάθε είδoυς, σε όλες τις περιοχές της Αργολίδας που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση κατά την θερινή περίοδο, από Δευτέρα έως Σάββατο μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα  από τη λήξη των μέτρων της αναστολής λειτουργίας τους και μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021, με εξαίρεση αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Ν.1892/1990 και στο άρθρο 14 του Ν. 2194/1994, με την υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Σε περίπτωση που καθοριστούν νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στο σύνολο της Επικράτειας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορονωϊού, η παρούσα απόφαση παύει να ισχύει για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι, το ωράριο αυτό είναι προαιρετικό και παρακαλούνται όλοι οι  καταστηματάρχες να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής προστασίας μέσα στα καταστήματά τους με πνεύμα αλληλεγγύης, κοινωνικής ευαισθησίας και ταυτόχρονα υπευθυνότητας αυτές τις ιδιαίτερα πρωτοφανείς συνθήκες.

Για την απόφαση ελήφθη υπόψη ότι η Αργολίδα είναι τουριστικός προορισμός (Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι, Επίδαυρος, Μυκήνες, Τολό, Ναύπλιο, κλπ) και οι λειτουργούσες εμπορικές επιχειρήσεις σ’ αυτήν θα πρέπει να παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους επισκέπτες της. Επίσης, στο γεγονός ότι εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στα σημεία της παραδοσιακής αγοράς (π.χ. στην παλαιά πόλη Ναυπλίου), μεγάλες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό και η λειτουργία δεν μπορεί να περιορίζεται στις ώρες της τυπικής λειτουργίας των καταστημάτων.

πηγή

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ