Έτσι απολυμαίνουμε σωστά το κινητό τηλέφωνο – Γιατί ο ιός μένει επάνω του για μέρες

Το κινητό τηλέφωνο είναι η συσκευή που αγγίζουμε πιο συχνά με τα χέρια και το πρόσωπό μας, πράγμα που σημαίνει ότι βακτηρίδια, ιοί (όπως ο κορωνοϊός), ή άλλα μικρόβια

που μένουν στην οθόνη μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο δέρμα.

Το να πλένετε τακτικά τα χέρια σας με τον σωστό τρόπο εξακολουθεί να είναι το καλύτερο αντίμετρο στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά τι γίνεται με το κινητό σας τηλέφωνο; Τα καλά νέα είναι ότι η απολύμανση του κινητού έχει γίνει ευκολότερη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια το iPhone σας με απολυμαντικά μαντηλάκια

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν καθαριστικά και τεχνικές που πρέπει να αποφύγετε κατά την απολύμανση του κινητού σας. Παρόλο που ίσως αρχικά δείτε καλά αποτελέσματα, μπορεί τελικά να καταστρέψουν την οθόνη, ή πιθανώς τα εσωτερικά στοιχεία του κινητού.

Πώς να καθαρίσετε το κινητό για να περιοριστεί ο κορωνοϊός

Η πρώτη σκέψη πολλών είναι να καθαρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο με κάποιο αλκοολούχο διάλυμα. Μην το κάνετε! Μπορεί να απογυμνώσει τα ελαιοφοβικά και υδροφοβικά επικαλύμματα που κρατούν έλαια και νερό μακριά από την οθόνη και τις ανοιχτές θύρες του κινητού.

Ορισμένα site προτείνουν τη χρήση διαλύματος αλκοόλ και νερού, αλλά δημοσιεύουν προειδοποιητικές σημειώσεις σχετικά με τις συγκεντρώσεις στο διάλυμα, γι’ αυτό είναι σώφρον να αποφύγετε αυτήν τη μέθοδο για να είστε ασφαλείς.

Παλιότερα υπήρχε οδηγία να μην χρησιμοποιούμε απολυμαντικά μαντηλάκια για τις οθόνες των τηλεφώνων μας, αλλά τώρα η Apple λέει ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια που έχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε το iPhone σας. Η Samsung δεν έχει σχολιάσει εάν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια στα τηλέφωνά της.

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι θα καταστρέψετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι, έχετε και άλλες επιλογές, όπως το να αγοράσετε συσκευή που να ρίχνει υπεριώδες φως (UV), κάτι που πιστεύεται ότι σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων και εξαλείφει τα βακτηρίδια.

Πηγή: cnet.com/iatropedia.gr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ