Έρχεται χάπι της Pfizer για θεραπεία της Covid-19 στο σπίτι

Διαθέσιμο έως τα τέλη της χρονιάς θα μπορούσε να είναι το πειραματικό φάρμακο της Pfizer κατά της Covid-19,

που λαμβάνεται από το στόμα στις πρώτες ενδείξεις της ασθένειας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Albert Bourla στο CNBC.

Η εταιρεία που ανέπτυξε μαζί με τη γερμανική BioNTech το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο από τις ΗΠΑ κατά κορωνοϊού ξεκίνησε τον Μάρτιο κλινική δοκιμή πρώιμου σταδίου νέας αντιικής θεραπείας για τη νόσο. Ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς πρωτεάσης, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ιογενών παθογόνων όπως ο HIV και η ηπατίτιδα C.

Εάν οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το εγκρίνει, θα μπορούσε να διανεμηθεί στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της χρονιάς, δήλωσε ο Bourla.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι το φάρμακο, που λαμβάνεται από το στόμα, θα μπορούσε να είναι game changer, διότι τα άτομα που πρόσφατα μολύνθηκαν με τον ιό θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εκτός νοσοκομείων. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το φάρμακο θα αποτρέψει την πρόοδο της νόσου και τις νοσηλείες.

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ