Έρχεται η «Γιορτή του Ψαρά» στην Κοιλάδα

Φέτος, η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου

Έλα στη «γιορτή του ψαρά» στην Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας που διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες στα μέσα Αυγούστου, δοκίμασε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από τους ειδήμονες ντόπιους ψαράδες και γλέντησε ως το πρωί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και η θερμή φιλοξενία των κατοίκων θα σε κάνουν μόνιμο θαμώνα στο γραφικό κι όμορφο ψαροχώρι της Κοιλάδας.
Η ξεχωριστή αυτή γιορτή «έρχεται» από το παρελθόν, όταν οι ψαράδες της περιοχής την περίοδο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου (μπαϊντούζ), μη μπορώντας να ψαρέψουν, οργάνωναν τη γιορτή τους.
Με τα χρόνια η γιορτή άρχισε να καθιερώνεται και να αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Χιλιάδες επισκέπτες από την Αργολίδα αλλά και από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Ελλάδας, συρρέουν στην Κοιλάδα, όπου γεύονται ψάρια και θαλασσινά που προσφέρονται απλόχερα από τους ντόπιους ψαράδες.

Μια γιορτή που προάγει το τουριστικό προϊόν του προορισμού Ερμιονίδα και επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας μέσα από ένα ταξίδι γλεντιού και παρέας.
Πλήθος πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φωτίζουν τον έναστρο ουρανό της Ερμιονίδας, δίνοντας το έναυσμα για ένα ξεχωριστό γλέντι μέχρι πρωίας με παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό χορευτικό σύλλογο αλλά και με ζωντανή μουσική.
Φέτος, η Γιορτή του Ψαρά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 21.30 στην Ιχθυόσκαλα Κοιλάδας με την Μαρία Σκουλά και τον Χρήστο Μενιδιάτη όπου θα μας διασκεδάσουν υπό το μαγευτικό φως του φεγγαριού.
Μία συνδιοργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Κορωνίς, του Συλλόγου Αλιέων Κοιλάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φράγχθι, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας με την βοήθεια φυσικά πλήθους χορηγών και εθελοντών.
Μια Γιορτή με εξασφαλισμένη την επιτυχία!!!
Με αφορμή τη Γιορτή του Ψαρά, απολαύστε ένα τραγούδι του Γιώργου Μουσταΐρα, αφιερωμένο σ’ όλους τους καραβομαραγκούς και τους ψαράδες της Κοιλάδας. Έχει τίτλο «Καΐκι Κοιλαδιώτικο».
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ