Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν οι ακαδημίες της ΑΕ Ερμιονίδας τις υποχρεώσεις τους μέσα στον Ιούνιο για τη σεζόν 2021-22 και όλοι έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβριο, ώστε να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και το επιμορφωτικό έργο τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Με στόχο τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να γίνουν ακόμα καλύτεροι ως άνθρωποι, μέσα από τα οφέλη που απορρέουν από αυτό.
Τα τμήματα Κ-12 και Κ-14 της ομάδας μας αγωνίστηκαν στους τελικούς των ηλικιών τους για την ποδοσφαιρική σεζόν 2021-2022 της ΕΠΣ Αργολίδας στο ΔΑΚ Τολού, σε παιχνίδια που αποτέλεσαν γιορτή για το ποδόσφαιρο και οι νεαροί αθλητές χάρηκαν με τη συμμετοχή, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες. Μπορεί να έχασαν από τις ομάδες του Αριστέα Άργους, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε… Χειροκροτήθηκαν από όλους, χειροκρότησαν τους αντιπάλους τους, πήραν τα έπαθλά τους και τα μετάλλιά τους και γέμισαν δύναμη για ακόμα περισσότερη προσπάθεια.

«Το θετικό είναι πως τα παιδιά ερχόντουσαν στο γήπεδο ευτυχισμένα και αποχωρούσαν από αυτό με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να αγαπήσουν αυτό που κάνουν, και στη συνέχεια να εξελιχθούν, με το βλέμμα και στην πρώτη ομάδα. Μας ενδιαφέρει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, με σωστή οργάνωση, και αυτό θα επιδιώξουμε στο μέλλον», είναι τα λόγια του προπονητή τους Γιώργου Κοτταρά.
Η ΑΕ Ερμιονίδας έχει αποδείξει ότι αποτελεί «φυτώριο» για νέα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού. Το βάρος μας θα πέσει στα τμήματα υποδομής και τα επόμενα χρόνια. Με σωστή οργάνωση στο κομμάτι των ακαδημιών. Μαζί με τα νέα παιδιά που θα έρθουν από τη νέα σεζόν. 
Ο στόχος ύπαρξης των ακαδημιών μας βοηθά στην οργανωμένη εκπαίδευση από τη βάση, στη διατήρηση των νέων στο άθλημα, στην εμπέδωση των αξιών (ομαδικότητα, σεβασμός, πειθαρχία, κοινωνικοποίηση, υγεία νου και σώματος, φιλία, αλληλεγγύη, συνέπεια κ.α.) που πρεσβεύει το ίδιο το παιχνίδι και φυσικά στη διεύρυνση της «δεξαμενής» από την οποία θα αντληθούν οι μελλοντικοί επαγγελματίες του χώρου με τη συνεχή και αδιάκοπη παραγωγή νέων ταλέντων.
Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά. Η ομάδα μας αποτελεί ακαδημία παραγωγής τόσο παικτών όσο και προπονητών και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό…
Δείτε φωτογραφίες με την ομάδα Κ-12 από τον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αργολίδας, όπως δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Ένωσης:
Δείτε εικόνες με την ομάδα Κ-14 από τον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αργολίδας, όπως δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Ένωσης: