Άρπαξε φωτιά η καμινάδα και κινδύνεψε οικία στην Ερμιόνη

 

Η κινητοποίηση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα!

Φωτιά άρπαξε η καμινάδα οικίας στην Ερμιόνη την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και προκάλεσε έντονη ανησυχία. Η καμινάδα ενδεχομένως να μην είχε καθαριστεί σωστά και αυτό προκάλεσε την ανάφλεξή της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο μετέβησαν επανδρωμένα οχήματα, όπου επιχείρησαν επιτυχώς κατάσβεση. Η έγκαιρη επέμβαση είχε ως αποτέλεσμα να σβηστεί η φωτιά, προτού επεκταθεί και προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές.

Πώς παίρνει ένα τζάκι φωτιά

Όταν ένα τζάκι δέχεται συχνή χρήση και αμφιβόλου ποιότητας καύσιμες ύλες μαζεύει στα εσωτερικά του τοιχώματα μεγάλες ποσότητες κρεοζότου αιθάλης και πολλών ακόμα ουσιών. Αν αυτές οι ουσίες συγκεντρωθούν και η ποσότητα ξεπεράσει το επιτρεπτό, γίνεται κρυσταλλοποίηση των ουσιών στα τοιχώματα και ο βαθμός ευφλεκτικότητας ανεβαίνει κατακόρυφα.

Τότε ο χρήστης κινδυνεύει να πάρει το τζάκι φωτιά. Χρειάζεται καθαρισμός ανά 2-3 κυβικά καθαρού ξύλου, ώστε να αποφεύγουμε το ρίσκο φωτιάς και να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το τζάκι μας.

Ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να γίνει τόσο από εμάς, εάν διαθέτουμε τα κατάλληλα σύνεργα (βούρτσες, κοντάρια, σχοινιά, βαρίδια, γάντια, σκούπες στάχτης) αλλά το ιδανικό είναι να απευθυνόμαστε σε ένα αποκλειστικό συνεργείο καθαρισμού τζακιών και καμινάδων το οποίο θα καθαρίζει το τζάκι κάθε χρόνο.

 

Αυτό το είδατε; Φωτιά σε ξυλουργείο στο Κρανίδι

Φωτογραφία αρχείου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ