Άκυρος ο Προϋπολογισμός της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. – Δεν άκουσαν τους Λάμπρου & Αποστόλου!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου με έγγραφό της με αριθμ. πρωτ. 10682/27-1-2022, το οποίο στάλθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας, στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και σε εμάς, ακύρωσε την απόφαση 272/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., που αφορά την έγκριση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022 και παραπέμπει την ψήφιση του προϋπολογισμού σε νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως εμείς είχαμε επισημάνει και προειδοποιήσει,  με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλες εκείνες οι νόμιμες και προβλεπόμενες διατάξεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την σύνταξη ενός πραγματικού, υλοποιήσιμου, ρεαλιστικού και ειλικρινούς προϋπολογισμού.
Εμείς με έγγραφο μας καταγγελία – αναφορά κοινοποιήσαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την 11/1/2022 τις απόψεις μας για το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού, όπως αυτός είχε έρθει για ψήφιση στις 31/12/21 στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αυτονόητο είναι ότι είχαμε καταψηφίσει την εισήγηση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του οικ. έτους 2022 και εφόσον για πολλοστή φορά δεν έλαβαν υπόψη τους τις σοβαρές παρατηρήσεις και τις ενστάσεις μας, ενώ έως σήμερα έχουμε αποδείξει την ορθότητα των παρεμβάσεών μας, ήμασταν αναγκασμένοι να τις γνωστοποιήσουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη διοίκηση του Δήμου, στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και στους δημότες του Δήμου μας.
Είχαμε διαπιστώσει ότι ήταν μονόδρομος η ανάκληση και η διόρθωση των αποφάσεων για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το οικ. έτος 2022 και ζητήσαμε την ακύρωση της απόφασης και τη ριζική αλλαγή του προτεινόμενου σχεδίου.
Με την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για μία ακόμα φορά δικαιωθήκαμε. Για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΔΕΥΑΕΡ έως σήμερα η πλειοψηφία του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. δεν συνεργάστηκε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως συνεργάστηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις,  για να ενημερωθεί για τις προβλεπόμενες διατάξεις, καταστρατηγώντας τη νομιμότητα, καθώς δεν τήρησε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη σωστή σύνταξη ενός Προϋπολογισμού για τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Η κατάσταση είναι πλέον τραγική. Μετά από 2 χρόνια και τέσσερις μήνες η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. οδηγείται σε τεράστια οικονομικά αδιέξοδα, αφού διευρύνονται τα ελλείμματα, αυξάνονται οι υποχρεώσεις προς τρίτους, απουσιάζει ένα οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσής της και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με μη αιτιολογημένες προβλέψεις στα έσοδα και με ένα ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα.
Εμείς δεσμευόμαστε στα πλαίσια των καθηκόντων μας, ως δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο, να στηρίξουμε τις αναγκαίες αλλαγές σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και να ασκήσουμε σκληρή κριτική στη παρούσα διοίκηση, που οδήγησαν τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στα τραγικά της οικονομικά αδιέξοδα (μη ψήφιση προϋπολογισμού οικ. έτους 2022).
Οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Τάσος Λάμπρου                               Παναγιώτης Αποστόλου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ