Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στη Δεξαμενή Πορτοχελίου – Κίνδυνος για πυρκαγιά & καταστροφή των εγκαταστάσεων

Αγαπητοί συνδημότες,
 Μετά τo Δελτίο Τύπου  σχετικά με την κατάσταση στις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΕΡ, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής  Πορτοχελίου επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν για την άσχημη κατάσταση του χώρου της δεξαμενής νερού από την οποία υδρεύεται η πόλη.
Αμέσως επισκεφτήκαμε εξωτερικά το χώρο της δεξαμενής και διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση εκεί είναι επιεικώς απαράδεκτη. Η έντονη βλάστηση έχει σχεδόν καλύψει τα πάντα και τα ξερά χόρτα δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες για πυρκαγιά και κατά συνέπεια καταστροφής της δεξαμενής.

Το ζήτημα είναι ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ στη συνεδρίαση της 20 Ιουνίου 2022 ψήφισε την ανάθεση της εργασίας για την αποψίλωση των εγκαταστάσεων ύδρευσης, αλλά πέρασαν σχεδόν 20 ημέρες από τότε. Απαιτείται κινητοποίηση και άμεση παρέμβαση ιδιαίτερα τώρα που ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλος.  Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους έκανε την αποψίλωση ή υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.
Με τις έως τώρα διαπιστώσεις μας  κατανοούμε πλήρως  την  αρνητική στάση  της  Δημοτικής Αρχής και του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΕΡ,  να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις  ύδρευσης και αποχέτευσης της  Δημοτικής Επιχείρησης, αφού δεν ήθελαν να δούμε από κοντά την  υφιστάμενη κατάσταση που δυστυχώς βρίσκονται σήμερα.
 Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλες τις  υπόλοιπες γεωτρήσεις, δεξαμενές, αντλιοστάσια και τους βιολογικούς της ΔΕΥΑΕΡ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την πλήρη εικόνα.
Σε τακτά διαστήματα  θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά σχετικά με τις παρατηρήσεις και διαπιστώσεις μας ανά Κοινότητα, ώστε να γνωρίζετε την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΕΡ.
Η  Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Λάμπρου Αναστάσιος       Τόκας Αναστάσιος          Αποστόλου Παναγιώτης
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ