Άγιος Αιμιλιανός: Ο παράδεισος των επωνύμων στην Πελοπόννησο με τις ακριβότερες βίλες στην Ελλάδα!

Ο Άγιος Αιμιλιανός, περί ου ο λόγος, βρίσκεται ένα τσιγάρο δρόμο (ok, ένα πακέτο δρόμο) μακριά από την Αθήνα και είναι το…καταφύγιο της αφάν γκατέ του επιχειρηματικού κόσμου.

Ό Άγιος Αιμιλιανός είναι ακρωτήρι της Αργολίδας, στην κατάληξη της χερσονήσου της Ερμιονίδας, που οφείλει το όνομά του στο ομώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει σ’ αυτό το σημείο. Πιστεύεται πως αντιστοιχεί στο ακρωτήριο Κωλυεργία που αναφέρεται από τον Παυσανία

Στην περιοχή του ακρωτηρίου υπάρχει ο ομώνυμος παραθεριστικός οικισμός, ο οποίος επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από πλούσιους επιχειρηματίες για απόκτηση παραθεριστικών κατοικιών.

Γύρω από το ακρωτήριο σχηματίζονται πολλοί κολπίσκοι και μικρές παραλίες. Η πρόσβαση σ’ αυτές δεν είναι πάντα εύκολη γιατί η περιοχή αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης που συχνά έχει ως αποτέλεσμα τα κλείσιμο των παραλιών από μεγάλες ιδιοκτησίες. Πρόσφατα γι’ αυτό τον λόγο αντιμετώπισε πρόβλημα με την δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας Μίνως Κυριακού που διαθέτει εξοχική κατοικία στην περιοχή[2]. Η περιοχή διοικητικά ανήκει στον δήμο Κρανιδίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Πορτοχελίου

Βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες, δίπλα στο Πόρτο Χέλι και εκεί θα βρεις τις πιο ακριβές βίλες στην Ελλάδα.

Η μαγεία του μέρους καθώς και το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα καθιστούν τον Άγιο Αιμιλιανό έναν πραγματικό παράδεισο για διακοπές για τα πιο βαριά πορτοφόλια της χώρας, καθώς εκεί έχουν χτίσει τις πολυτελείς βίλες τους.

Αν δεις φωτογραφίες και βίντεο της περιοχής και δεν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται θα στοιχημάτιζες ότι βλέπεις κάποιο νησάκι στον Άγιο Δομίνικο.

Ο μαγευτικός αυτός οικισμός έχει χτιστεί σε έναν τόπο όπου η θάλασσα γίνεται ένα με το πράσινο, καθώς τα δέντρα φτάνουν κυριολεκτικά ως την παραλία αγκαλιάζοντας τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της.

Ακόμα και οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να αποδώσουν την ομορφιά του μέρους.

Δείτε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από Drone και θα καταλάβετε για τι παράδεισο μιλάμε..

 

πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ